Styckning
Ja, Åbyn, halv gris, styckning.
Fy fan vilken fet gris ska jag tala om. Och skallen satt kvar på grisen. Den var bara delad rätt av i mitten. Så skallen satt kvar, med tänder och öga och allt. Ingen hjärna, men ihåligheten till hjärnan. Det var lite småäckligt och skallen bets. När man skulle försöka he av halsen, nacken (den hade ingen hals, det har nog inte grisar). Så stack man sig, så vi sa att grisen bites. Bets. Ja. Det var lite halväckligt, och den var ganska blodig. Men skallen kom av tillslut, och fötterna. Ister och njure. Njuren var ganska halväcklig.
Dom hade vägt grisen halv. Med skalle och så, 55 kg. Tror ni den var fet eller? Det tog 1½-2 timmar att stycka skiten. En halv gris! Filén kom av först. Sen delade vi den i bitar. Och sen efterlyste jag en såg, så mamma tog min finbil och körde till Henning och hämtade två sågar (som vi ringt efter först). Han tyckte bilen såg bra ut.
Sen gick det som smort, om man bortser från fettet. Det var ett sånt jävla lager fett ska ni veta. Maria, du vet hur det brukar vara på skolans grisar? Det var typ tre gånger mer. Det var fan ett sånt här lager fett: --------------------. Utan att överdriva, det där är nog snarare en underdrift. Dom hade ju gött grisarna med vaniljhjärtan och Wienerbröd. Ja och vanlig grismat då också. Men det var grotteskt med fett. Och trögt gick det att skära. Det är ju som ett klister. Och jag var arg och frustrerad. Också ville mamma ha julskinka. Så jag fick ju inte skära ut alla skinkor, det som är roligast. Buhu, buhu.
Men jag tappade ingen del den här gången. Jag hittade picnincbogen, och leggen och allt. Så stolt, så stolt. Och mormor blev glad, hon fick så hon kan göra pressylta och grisfötter. Nästan ingen ville ha sina skallar och grisfötter, så dom fick vi ju ta hem till mormor. Så hon kommer kunna göra mycket, mycket. Hon fick ju blodet och levern och hjärta när dom slaktade grisarna. Så det har varit storkok hos mormor i veckan. Blodplättar och pölsa och leverbiff.
Nu blir det duschen nästa. Och sen kladdkaka. Och sen ska jag packa och fara. Frågan är hur mycket jag måste packa. Hur länge blir jag borta?
Fy fan vilken fet gris ska jag tala om. Och skallen satt kvar på grisen. Den var bara delad rätt av i mitten. Så skallen satt kvar, med tänder och öga och allt. Ingen hjärna, men ihåligheten till hjärnan. Det var lite småäckligt och skallen bets. När man skulle försöka he av halsen, nacken (den hade ingen hals, det har nog inte grisar). Så stack man sig, så vi sa att grisen bites. Bets. Ja. Det var lite halväckligt, och den var ganska blodig. Men skallen kom av tillslut, och fötterna. Ister och njure. Njuren var ganska halväcklig.
Dom hade vägt grisen halv. Med skalle och så, 55 kg. Tror ni den var fet eller? Det tog 1½-2 timmar att stycka skiten. En halv gris! Filén kom av först. Sen delade vi den i bitar. Och sen efterlyste jag en såg, så mamma tog min finbil och körde till Henning och hämtade två sågar (som vi ringt efter först). Han tyckte bilen såg bra ut.
Sen gick det som smort, om man bortser från fettet. Det var ett sånt jävla lager fett ska ni veta. Maria, du vet hur det brukar vara på skolans grisar? Det var typ tre gånger mer. Det var fan ett sånt här lager fett: --------------------. Utan att överdriva, det där är nog snarare en underdrift. Dom hade ju gött grisarna med vaniljhjärtan och Wienerbröd. Ja och vanlig grismat då också. Men det var grotteskt med fett. Och trögt gick det att skära. Det är ju som ett klister. Och jag var arg och frustrerad. Också ville mamma ha julskinka. Så jag fick ju inte skära ut alla skinkor, det som är roligast. Buhu, buhu.
Men jag tappade ingen del den här gången. Jag hittade picnincbogen, och leggen och allt. Så stolt, så stolt. Och mormor blev glad, hon fick så hon kan göra pressylta och grisfötter. Nästan ingen ville ha sina skallar och grisfötter, så dom fick vi ju ta hem till mormor. Så hon kommer kunna göra mycket, mycket. Hon fick ju blodet och levern och hjärta när dom slaktade grisarna. Så det har varit storkok hos mormor i veckan. Blodplättar och pölsa och leverbiff.
Nu blir det duschen nästa. Och sen kladdkaka. Och sen ska jag packa och fara. Frågan är hur mycket jag måste packa. Hur länge blir jag borta?
Kommentarer
Postat av: maria
fy fan va äkligt med fett alltså :O jag är chockad att en gris kan bli så fet
Trackback