Paw

Jag lättar upp stämningen litegrann med en bild.
Nu är dock typ, i princip all snö borta.
Man får njuta av den på bild. Igen.


Istiden

När jag gick i högstadiet för si sådär fyra år sedan berättade min SO-lärare, Ulla-britt, att man i Sibirien (eller var det nu var?), hittat en mammut som frysit fast i isen medan den stod och åt gräs. Man kan ju inte låta bli att fascineras över hur snabbt istiden måste ha kommit då. Om mammuten inte ens hann reagera.
Jag kan inte låta bli att fundera på vad som hände. Var kom isen ifrån? Kom det massor med vatten som frös till is näst intill direkt? Var det verkligen så kallt, och borde inte mammuten reagerat på vattenmassorna?

Lite skrämmande är det. Har det hänt en gång, så skulle det förmodligen kunna hända en gång till. Närsomhelst, när du minst anar det. Tänk om du är ute, påväg hem från var du nu varit och allt bara fryser till is. Du hinner inte reagera, allt blir bara väldigt kallt och du kan inte röra dig. Tillslut så blir allt svart. Du finns inte längre.


Det här inlägget skrev jag ursprungligen i min gamla blogg, så känner ni att ni har läst det förr så behöver ni inte bli rädd och tro att ni kan se in i framtiden eller liknande. Jag har publicerat det förr.

Kor gillar gräs

Var bara tvungen. Tycker det är roligt. Ja jag kanske har dålig humor.
Bäst är det med kor och gräs. Se och förstå.


Styckning

Ja, Åbyn, halv gris, styckning.
Fy fan vilken fet gris ska jag tala om. Och skallen satt kvar på grisen. Den var bara delad rätt av i mitten. Så skallen satt kvar, med tänder och öga och allt. Ingen hjärna, men ihåligheten till hjärnan. Det var lite småäckligt och skallen bets. När man skulle försöka he av halsen, nacken (den hade ingen hals, det har nog inte grisar). Så stack man sig, så vi sa att grisen bites. Bets. Ja. Det var lite halväckligt, och den var ganska blodig. Men skallen kom av tillslut, och fötterna. Ister och njure. Njuren var ganska halväcklig.

Dom hade vägt grisen halv. Med skalle och så, 55 kg. Tror ni den var fet eller? Det tog 1½-2 timmar att stycka skiten. En halv gris! Filén kom av först. Sen delade vi den i bitar. Och sen efterlyste jag en såg, så mamma tog min finbil och körde till Henning och hämtade två sågar (som vi ringt efter först). Han tyckte bilen såg bra ut.

Sen gick det som smort, om man bortser från fettet. Det var ett sånt jävla lager fett ska ni veta. Maria, du vet hur det brukar vara på skolans grisar? Det var typ tre gånger mer. Det var fan ett sånt här lager fett: --------------------. Utan att överdriva, det där är nog snarare en underdrift. Dom hade ju gött grisarna med vaniljhjärtan och Wienerbröd. Ja och vanlig grismat då också. Men det var grotteskt med fett. Och trögt gick det att skära. Det är ju som ett klister. Och jag var arg och frustrerad. Också ville mamma ha julskinka. Så jag fick ju inte skära ut alla skinkor, det som är roligast. Buhu, buhu.
Men jag tappade ingen del den här gången. Jag hittade picnincbogen, och leggen och allt. Så stolt, så stolt. Och mormor blev glad, hon fick så hon kan göra pressylta och grisfötter. Nästan ingen ville ha sina skallar och grisfötter, så dom fick vi ju ta hem till mormor. Så hon kommer kunna göra mycket, mycket. Hon fick ju blodet och levern och hjärta när dom slaktade grisarna. Så det har varit storkok hos mormor i veckan. Blodplättar och pölsa och leverbiff.

Nu blir det duschen nästa. Och sen kladdkaka. Och sen ska jag packa och fara. Frågan är hur mycket jag måste packa. Hur länge blir jag borta?

Before

Jag var bara tvungen. Det blev en sån fin bild.
Det är alltså innan jag klippte mig.


Botanic mistress

Hihi, hittade den här videon när jag skulle söka efter Millencolins Botanic Mistress. Det är en låt jag körde jämt förr, och det tog ju ett tag innan jag fattade att han sjöng om en blomma. Men jag tycker den är bra och den har endel sköna textrader. Men jag glömde totalt att lyssna på låten för jag blev så fascinerad av videon.

Titta bara! Går det att undvika?


Tycker den var hur skön som helst, och vad många timmar det skulle tagit att spela in?

Bra på bild också

Sådär fin blev jag i håret.

Det ser bättre ut annars, men det gör sig rätt bra på bild också.


RSS 2.0