spraggan

Har inte alls varit effektiv idag. Låg till 11. Åt biff. Har kollat på youtube och städat lite sen dess. Men inte mycket har blivit gjort ändå.

Har kollat på .. Lucy Spraggan. Last night/Beer Fear. Får se om det här funkar....
 
Den officiella versionen är inte lika bra. Den är bra, men inte lika bra. Och Tea and toast.

Sen har jag sett gamla reklamer. Och lite koreansk crayzieness.

 

Kanske får tid över till lite glass till och med?

Jag hade nog bara ett bakslag i helgen.

För jag känner mig ganska tillfreds med livet idag. Kanske till och med lycklig.

Kan bero på att solen skiner. Och att jag har ätit sallad. (Nyttigt).

Nu ska jag gå och packa ihop mina nytvättade arbetskläder, snöra på mig ansiktet och sen är det kanske dags att fara till jobbet. Och ta på mig ett par sockar. Jag måste bli bättra på att ta på mig sockar, annars blir jag fan aldrig frisk.

Ain't no mountain high enough

Jag känner mig helt död i kroppen. Uttröttad.
Har varit hög på någon slags underlig livsglädje hela veckan, så det är kanske baksmällan av det som kommit i helgen. Igår så vaknade jag 11 och mådde så jädra illa och hade ont i huvudet. Jag gissar på någon slags migrän eftersom det inte gick bort med alvedon eller pamol. Jag gick och la mig igen och steg upp kvart över fem igen tror jag. Och då gick jag och la mig på soffan och slötittade på teve. (Det går ju verkligen ingenting bra på teve på helgerna). (Förrutom söndagskvällarna). Roger ringde tjugo över sju och sa att han var påväg hem.

Han fick ta med pizza. Sen for vi och bytte termostat på den röda faran. Saaben alltså. Så nu har jag värme i bilen, tjoho! Var tänkt att vi skulle byta eltjosanhoppsanuttag (till motor- och kupévärmare. Ni vet. Men det blev inte. Stolparna funkar väl ändå inte förrän i .. Oktober? November? Så var det iallafall på förra stället.

Idag har jag lekt hemmafru, gjort köttsoppa med klimp och en veckosallad. Råkostsallad tror jag den även är känd som. Eller är det en annan sallad? Hmm.

Iallafall. Min helg har varit lugn och jag har inte haft lust att göra någonting alls. Inte spela tv-spel. Inte motionera. Inte äta. Jag har bara velat sova, för att det ska bli vecka och man ska ha nåt att göra igen. Samtidigt så vill man vara ledig så man kan göra något. Usch... Måste vara mörkret som gör en så ... trött.

Jag hoppas jag får en till vecka med ett sånt där livsglädjerus. Det var ganska najs.

För ingen annan går väl och lägger sig halv tio en vardag?

Förövrigt så gick det där med att inte gå på icabutiken ganska dåligt. Jag upptäckte nämligen att jag inte hade citronsyra hemma, än om jag trodde att jag hade det. Men det kommer man inte långt på. Så jag blev tvungen att ta brum brum bilen till Icabutiken och handla likas ändå, så att jag handlade övriga diverse artiklar. 70 kronor. Huvva. Men mina chutneys såg och eller luktade inte så kardemumma. Jag tror bara att marmeladen blir uppäten, men det vet man ju aldrig.

Nu är det gjort iallafall och jag har inga plommon kvar. Vi får väl se om det blev något av det andra. Den sista är klar om en vecka. (Den ska lagras, den fisförnämda saken). Och jag har skapat mer disk. Det var väl roligt.

Nu ska vi gå och sova. Pensionärsstyle liksom.

Ingen vettig människa kan ju ha allt detta hemma?

Håller på att koka plommonmarmelad utifrån Vår Stora Kokbok. Det luktar gott iallafall. Har fortfarande en stor mängd plommon kvar, så tänkte göra chutney. Men utan att behöva gå till das ICAbutik. Så efter att ha läst 1000 olika recept så tänkte jag prova två varianter. Visst det tar kanske lite mer tid, men den ena kankse är godare än den andra. Det vet man ju aldrig. Eller, det blir ju egentligen två egna varianter, inspirerat av två recept.
För efter att ha läst 1000 olika recept, och läst om hur folk bara höftat hit och dit så tänker jag att varför skulle inte jag kunna göra det? I värsta fall får jag slänga skiten, eller ge bort den till nån jag inte tycker om.

Den första jag tänkte prova är Leilas. Men jag har inte apelsin, så jag tänkte att jag kanske blandar i nån annan slags citrus. Typ citron. Och skippar stjänranisen. (Vem har sånt hemma anyway?)
Den andra varianten är väl lite mer klassisk chutney? Med lök och vitlök och såna grejer. Vin och... ja. Sånt skit som ingen normal människa har hemma.

Förresten så ska man göra ett pektintest snart. Det står att man ska använda brännvin. Vem har sånt hemma? Jag har Bacardi razz. Det måste väl funka lika bra? ^ ^

Cayennepepparn har jag lärt mig att man kan ersätta med chili iallafall. Så det tänker jag göra. Nu ska jag kolla till min marmelad.

Men vad gör väl det när livet är underbart ändå

Nu finns det väl ingen som kan komma och säga att sommaren fortfarande är. Löven har börjat gulna. Eller förresten, börjat... Träden ÄR för det mesta gul, har börjat tappa löven och graderna är faktiskt ingenting att hurra över. Sommaren har inte varit något att hurra över, så man spådde i att hösten skulle bli fin iallafall. Hm. Ja. Visst. Regn. Regn. Ja, det har väl stundvis varit bra. Som en normal höst.

Vintern säger man ska bli ruggigt kall. Kallare än på flera år. Tack tack. Precis vad man behöver alltså, lite mer kyla. Jättegött.

Min förkylning har iallafall börjat ge med sig. Jag är lite, som jag sagt på jobbet, slemmig fortfarande. Vad jag romanticerar eller hur. Hahah. Jag har lite slem kvar i halsen, och igår slemmade jag mer än tidigare. Men jag tar det som ett tecken på att jag håller på att bli bättre? Slemmet vill lämna min kropp. Aight? 

Har en ledigdag som halvt har passerat. Jag har diskat. Slängt in sommartäckena i tvättmaskin och pratat med mor min i telefon. Det är vad jag hunnit med idag. Ja, jo. Jag har snört soporna också. Weii, produktivt. Funderar på vad jag ska göra med plommonen jag fick av svärmor häromdagen. Det är lite drygt 2 liter. Vad kan man göra med 2 liter plommon som man inte vill äta bara sådär. Chutney? Mos? Likör? Så roligt ska vi inte ha det. Kräm? Jag får googla. Tänkte göra en Veckosallad också. Köpte billig vitkål i måndags. Och massa rotsaker, också skulle jag ha fläsklägg men det var slut. :( Elin grät en skvätt inombords då. Det blir att inhandla det på fredag, så det blir lyxmiddag med fläsklägg och rotmos i helgen. Hoppas jag. Jag får se till att lägga undan så att det finns när jag ska handla, mohahaha. Fördelen med att jobba i butik. Love it. Love it. Love it.

I hate to be sjuuuk

Jag är så himla uttråkad. Det går bara bajs på teve, än så länge. Sju blir det awkward i 30 minuter (20 om man räknar bort den 10 minuter långa reklam i mitten, jävla MTV). Sen blir det 30 minuter uppehåll innan det bli Bones och NCIS.

Jag rosslar idag. Andas in, rossel rossel rossel. Andas ut, rossel rossel rossel. Jag har druckit mjölk med eukalyptus. C-vitamin, antioxidant, ABCDE-vitamin. Har ätit glass, fisk. Jag tänker fan i mig bli frisk nu. Blir kanske te med honung sen.

Ser till och med på reprisen av Heart of Dixie. Även fast jag såg, iallafall delar av, programmet tidigare i veckan. Phuphuphup. Kanske ska försöka mig på middag?

Det är så logiskt, alla fattar utom du


Djävulen själv skulle ogilla detta

Jag är ju inne på tidningsspåret här i bloggen. Det är där jag hämtar min inspiration just nu, och jag har varit rätt upprörd över .. fisk?. Det är ju ingenting jämfört med detta.
 



Någon så kopiöst vedervärdig människa kan ju inte finnas. Ingen normalt funtad människa kan ju vara opåverkad av detta. Hur kan man råna en medvetslös man - som ramlat ner på rälsen - och sedan gå därifrån och låta honom ligga kvar där? Utan att säga till någon? Han vinkade ju till och med till spärrvakten när han går därifrån!
 
Jag hoppas att den här mannen får vad han förtjänar.

Nä nu jävlar.

Det är en sån här tidningsdag för mig idag.

Och jag läser om förslaget att TV-licensen ska börjas tas från skatten istället och baserat på vad man har för inkomst. 1 % av inkomsten, närmare bestämt. Tjänar man 150 000 så blir skatten ca 1200. Och alla över 18 betalar, och licenssmitarna måste även betala.

Det låter som att det blir en jätteförtjänst för någon. Någonstans. T ex skatteverket. Om skatteverket tar över det där, så förlorar 100 personer jobbet (som jag uppfattat det). Det blir 100 färre löner. I dag är licensen på ca 2000 kr per år. I know, because I pay it.

Och om det idag är var åttonde person som skolkar från licensen... Det låter ju som att det kommer bli jättemycket pengar. Jag jobbar inte heltid, tjänar inga enorma summor men på ett år men får ut 244 000 oskattat. Det betyder alltså att jag, ensam, ska betala 2000 i "den nya licensen". Och om då dessutom Älsk ska betala, så är det ju typ 2000 extra där. Så det blir rent generellt 4000 per hushåll. I hela Sverige. Och Alla betalar. Även tidigare smitare.

Det kommer ju bli en jättevinst för Skatteverket?!
Borde man inte snarare behöva betala MINDRE för att ALLA betalar?
Sinnessjukt.

Gone fishing

Sitter och läser Västerbottenskuriren på nätet (Vk.se) och förfäras över hur jävla idiotiska folk kan vara.

Det är främst den här artikeln som jag våndas över.
Det är alltså någon som har dragit upp Sik (som är rödlistad), lagt i en rondell och skrivit en skylt, som protest. Huuuuuuuuuuuuuuuur urbota korkad får man vara? Kommer den att bli Orödlistad snabbare? Nej. Kommer beståndet av sik öka? Nej. Finns det någon vinning alls? Nej.

För någon vecka sedan bara var det nån som skar sönder kassar för en odlare en bit bortanför Lycksele. Och laxtrappan i Skellefteå har blivit utsatt för sabotage på så sätt att laxarna inte kunnat vandra uppför.

Börjar tro att det inte handlar om att "rädda" fisken, utan att nån ogillar fisk så otroligt mycket att man vill utrota den. För dessa aktioner leder ju bara till en sak, att bestånden minskar och det kommer bli mer rödlistning. Dessutom, så leder det till att fler blir arbetslösa. T ex så var den här odlaren tvungen att låta två gå.
Och fiskarna får ju mindre att göra om det inte finns så mycket fisk att fiska upp.

Det är ju bara superkorkat. Och en annan sak som är superkorkad är ju att vissa butiker fortsätter köpa in och sälja fisk som är rödlistad. Kööööp den inte! Finns ingen efterfrågan så fiskas den inte upp! Jag vill att mina barn och barnbarn ska få äta fisk i framtiden!

Varför är er tid viktigare än min tid?

Jag tänkte skriva ett mail eller snigelbrev till länstrafiken igår, men det blev aldrig av. Så jag får se om det blir av överhuvudtaget, eller om även detta rinner ut i sanden.
Tycker det är jäkligt dumt att bussarna som kommer norrifrån på E4 inte stannar på hållplatsen i Sävar när dom likas passerar. Det skulle bara ta någon minut extra. Som det är nu så stannar den bara om någon ska hoppa av. Om ens det.
När jag åkte den bussen en gång så var det väldigt otrevligt. Kan man väl få påstå.
Jag hade jobbat, skulle till Sävar och hälsa på Babe, men det gick inga passande bussar från Burträsk. Så det blev bestämt att jag skulle få skjuts ut till Ånäset av Mormor (det var alltså medan jag bodde i Burträsk och inte hade körkort ännu). Sagt och gjort, vi åkte ut till Ånäset, bussen komme och jag klev på, betalade och berättade för busschauffören att jag skulle hoppa av i Sävar och att jag aldrig gjort det förr. Alltså att jag inte visste var man skulle trycka på knappen och så. Det var ju första gången jag åkte den sträckan med buss.
Jag hann bara se avfartsskylten till Sävar, tryckte på knappen i panik. Bussen hann ju köra in och så, men när jag skulle kliva av så fick jag en liten utskällning av busschauffören för att jag tryckt på knappen för sent och blablabla.

Men jag SA JU ATT JAG SKULLE AV?!?!!O!=!=! Kände jag. Lite. Men sa inget.


Nu kom jag ifrån ämnet litegrann.
Jag menar bara att bussen som kommer från Skellefteå, t ex, borde kunna svänga in och se om någon vill åka med från E4 Sävar. Vad kan det ta, två minuter extra om ingen ska med? Jag kände bara det i lördags när jag skulle kolla om bussar, att varför i helvete ska jag behöva åka till Sikeå för att sedan få åka tillbaka till Umeå, när den bussen jag hoppar på i Sikeå ändå åker förbi hållplatsen i Sävar. Varför?!

Umeå vill ju så gärna vara en nymodigheternas stad, bygga massa djävla rondeller och skyskraper och riva hit och  bygga nya badhus dit. Kan man inte installera en sån här bussignal där? Alltså sånt som finns söderöver? Om någon vill hoppa på från hållplatsen på Sävar E4, så trycker man på en knapp i busskuren också lyser en lampa uppe på E4 så att chauffören vet om han behöver svänga in eller inte.

Hmm. Nu ska jag sminka mig och äta en leverpastejsmacka och sedan fara till jobbet. Får se om det är tryckt stämning och många borta ^ Hahahaha.

Frågan är ju, var det värt det?

Igår var det personalfest.
Hände många spännande saker.
Alkoholen flödade, kan jag anta, eftersom både cidern och vodkan tog slut i baren. Kanske skulle tagit det som ett tecken och slutat dricka då, och inte druckit en halv öl, ett glas vin och en gin&tonic efter det. Min huvud gjorde lite ont i morse nämligen. Men det är lätt att vara efterklok.
 


 
Sådär såg jag ut igår när jag for. Har ingen bild på hur jag såg ut när jag kom hem, eller steg upp, men enligt säkra källor så såg jag tydligen rätt sliten ut. Jag drack 5 dl vatten, 2 resorb, och tryckte i mig det som var kvar av min födelsedagstårta. Den var alltså 9 dagar gammal.

 
Nu börjar jag iallafall må som en människa igen. Och har inte haft några Aha-moments so far. Undrar dock hur många som skäms ögonen ur sig idag. "Jag gjorde VADÅ igår?!!". Ungefär. Nu ska jag återgå till Teven, för där är det också några awkward moments. I Awkward. Passande nog.

Illamående deluxe

Min älskade sambo har bara varit borta i 15 timmar, och jag känner mig redan ensam och rastlös. Hur ska jag kunna vara ensam i flera dagar. Jag kanske rent av kommer bli bekväm. Kanske vant mig precis den dagen han kommer hem igen. Håhå jaja.

Det här är dessutom en dag som han brukar vara borta. Han brukar jobba 7-19, eller senare. Så det är inte ens mer än normalt, men det är väl annorlunda bara för att jag vet att han inte kommer att komma hem ikväll.

Har ätit tacos i min ensamhet. Fy fan vad jag är mätt.
Åt pizzabiten till frukost och sen kom Maria hit och då åt vi kakor och lite tårta.
Huuh. Vad jag mår illa av att ens tänka på mat.

Nu ska jag gå och sitta i soffan, och må lite dåligt. Och se på "våra pinsamma kroppar". Men det känns som att dom bara tar upp samma sak om och om igen.

It's cakeday

Jag lider fortfarande efter sviterna från min födelsedag. Jag gick all in med bakningen och insåg när det var för sent att jag inte alls känner så många. Så nu har jag massa kakor och en halv tårta kvar att äta, min älskade sambo har flytt landet så det är upp till mig att inte låta något gå till spillo. Så frukost, lunch och middag idag blir väl tårta. Prinsesstårta, för att vara petig.
Har även en bit pizza som skulle behöva ätas, men man måste ju prioritera.

1 sept

It's mah birthday, hooray hooray hooray!


RSS 2.0