Money!

Ser man på, jag tog mig upp ur sängen idag också. Betydligt tidigare idag än föregående dagar, men man måste ju få vila upp sig ibland också, särskilt när man står inför många förändringar.

Igår hämtade jag min bror, Lars. Först tankade jag och stötte på Lars vän Adam, som ville att jag skulle hälsa. Turligt nog hann jag berätta det för mamma innan jag glömde bort det, så att hon kunde påminna mig när vi nästan var hemma. Haha, minnet är bra men kort. Men hälsningen framfördes, och Lars åt mackor i baksätet.

Snart ska jag göra mig klar, kanske äta något och sedan hämta Chrillos så att vi kan bege oss in till Skellefteå. Det är ju med stor fasa som vi ska på Solbacken. Senast bilen var där havererade den ju, så låt oss hoppas att den inte gör det den här gången, för då kan det bli problem för mig eftersom jag behöver bilen för att ta mig till Sävar och sedan till jobbet imorgon.

Hmhm. "Alla" frågar hur det känns att fylla 20, vad jag vill ha när jag fyller 20 osv osv. Jag måste erkänna att jag har så mycket going on att jag nästan glömmer att jag faktiskt bara är tonåring i två dagar till. Vad vill jag ha? Hm. Pengar. Pengar. Pengar. Film? Pengar. Ny bil. Ny mobil. Heheh. Pengar. Nä jag vet faktiskt inte, känner inte att jag är i något särskilt behov av något alls.

Yey

Pjupp pjupp.

Eh.

Jag måste maila arbetsförmedlingen och säga att dom slipper mig, eller att jag slipper dom, yeeeees! Dom är ju så kassa, på mindre än 6 månader fick jag 4 olika handläggare och jag träffade ingen av dom mer än en gång. Jag fattar inte, har dom så dålig koll eller?

"Det är jag som kommer vara din handläggare tills vidare".
"Från och med nu är det jag som är din handläggare".
"Nu kommer du att ha mig som handläggare".
"Hej, det är jag som är din nya handläggare".

Man ba, w00t? Men nu slipper jag dom. Ska maila till min handläggare, som förmodligen inte är min handläggare längre. Sen tyckte mamma att jag skulle maila min handläggare på Miroi också, även fast min tid där har gått ut. Jaja, vi får väl se.

Imorgon ska jag till schtaaan, jag ska köpa en ny dator. En liten dator. Och så ska jag hämta min bror ikväll på Skellefteås Arlanda. Falmark. En ankomst och en ut..komst. Avgång heter det. Biggest airport on earth!

All at once

Jag har ännu inte hunnit åstakomma nånting. Jag känner mig som en dålig människa. Jag sitter bara och klickar runt på internet (okej jag har hunnit utfärda några saker, men inte så att jag känner mig nöjd).

På söndag, imorgon, ska jag hämta min bror på flygplatsen. Falmark, i Skellefteå. Då kommer han hem från Norge. För alltid, han flyttar hem. Och jag flyttar till Sävar. Vilken jävla timing va?

Det känns coolt. På tisdag blir jag Ica-arbetare, sambo och sävarbo. All at once. Det kanske jag redan har skrivit, men jag kan inte släppa det. Som 19-åring blir jag allt det. För på onsdag fyller jag 20.

Rävunge

När jag körde hem från Sävar i Juli, närmare bestämt söndag den 18e, så såg jag en rävunge strax före storrödingberg. Den var söt, och totalt orädd och jag fick till och med stanna och ta kort på den utan att den sprang iväg. Tänkte att ni ville veta det.



Visst är den söööt?


Multitasking

Jag känner att jag har mycket att göra, så mycket att jag inte kommer mig för att göra det jag vill göra. Om jag bara börjar göra skiten så kommer det att gå mycket lättare, men istället sitter jag här. Logiskt.

Jag känner att jag måste städa, jag måste komma på ett sätt att få in alla mina kläder i garderoben så att kläderna inte ligger framme. Men grejen är den att jag har så mycket kläder att det inte ryms i min garderob längre. Förstår ni hur deprimerande det är? Okej, deprimerande är det väl inte, men det är väldigt irriterande. Jag vill ju hänga upp allt som går på klädhängare, men jag har inte tillräckligt många klädhängare så att det räcker till. Och dessutom börjar det bli fullt i . . klädhängardelen?

Också köper jag bara mer kläder. Jag slänger aldrig, köper bara mer. Klart det blir fullt då.

Sen skulle jag behöva bada mina fötter, jag har förhårdnader och lager, lager, lager som har börjat flisa upp sig själv nu eftersom mina stövlar läker in vatten. Visst lät det där logiskt? Jag behöver fixa mina fötter, det är det jag säger. Men jag har knätjocksockar på mig, då måste jag ta av mig byxorna och det är så jobbigt, så jobbigt. Hehe.

Lite peeling och så i fejjan skulle inte sitta helt fel heller. Lite ansiktsmask här och lite scrub där. Men ack ack så jobbigt.

Också har vi några tekniska grejer osm måste göras. Jag säger vi, för jag är två personer förstår ni. Logiskt. Nej skämt åsido, men det lät bättre. Jag måste fixa filerna på datorn, få någon ordning på mapparna och så ska jag fixa filerna på usb't och lägga över låtar på mobilen och kanske även fixa mammas mobil som jag lovt.

Sen måste jag forska partier, något som jag skjutit upp ett bra tag. Nästa vecka får man börja förtidsrösta, och jag tänker rösta så snart jag kan så kan jag släppa det. Men jag vet inte vem jag ska rösta på, så jag ska kolla vem som har  bäst åsikter.
Men en sak har jag konstaterat. Det är omöjligt att få fram allt man vill veta på partiernas hemsida, så lättast vore att skicka ett mail till alla med de svar man vill ha svar på och se vad dom svarar. Men det har dom nog inte tid med. Valstugorna på torget? Hm. Nåja, jag har begränsat mig iallafall, jag vet vilka jag INTE ska rösta på. Framsteg i vart fall.

Sen måste jag läsa personalhandboken några fler gånger så att det fastnar. Jag läste det som hastigast på lunchen igår, men jag känner att det inte är tillräckligt. I must read it more, more!! Men jag har ju ikväll, imorgon och måndag på mig.

Också har vi en till del i städamomentet. Sortera papper. Jag får ju så många brev, räkningar osv som jag måste "arkivera". Hehehe. Nä, men det är jobbigt att sätta in papper.


Usch vad jobbigt. Vilken mes jag är, det är ju bara att börja! Lite multitasking kanske, ansiktsmask och städa samtidigt?

Så fick det bli

Visste ni att Coca-Cola kan mögla? Det visste inte jag, trodde att det var så många skumma ämnen däri att det var omöjligt för något att växa däri. Men nu har jag haft ett glas cola på min byrå i.. två veckor kanske, och det har börjat flyta runt små mögelöar. Jag är fascinerad. Och ja, jag ska få tummen ur och hälla bort skiten. Imorgon kanske, för då lär jag ju vara hyper.


Hm. En bild kanske vore på sin plats. Men jag har så många att jag inte vet vilken jag ska ta. Ojojoj.



En liten bild på mig, sådär ja.
Också kanske en liten bild på Roffe:



Han är enklast att ta kort på i hela vida vääääärlen.
Men gillar bilden.


Så varte med det, nu ska jag sova så jag orkar med smörgåstårta och pizza och.. och.. och.. vad vare nu.. juste, arbete imorgon. Sista dagen.


Sådär ja

Härligt, jag fixade det! Nog för att den inte blev överdrivet vacker, eller särskilt "ny", men jag orkar fan inte. Nu har jag en header iallafall. Lite nya ord och så, men det får fasiken duga tills vidare. Nu får ni väl inte vara hur kräsna som helst, men jag tror ärligt att ni inte bryr er så mycket.

Nu ska jag spela låten lite mer, som jag har i headern. Kanske .. kanske lägger jag in den också. Den är bra, lite sorglig. Hade svårt att bestämma mig för vilka "fraser" jag skulle använda. Det blev dom där. Kanske får byta ut dom varje vecka?

Nej, det har jag då rent inte tid med. Inte det här heller. Jag måste äta. MAT! MAAAAAT! Vi har pizza i frysen, det blir bra.

Har jag löst mysteriet?

Jag kan inte förstå var min header har smitit. Men nyss slog det mig.

Eftersom den inte ligger i mina arkiv på den här bloggen, och jag hade samma header på andra bloggen.. Så kanske headern försvann med den andra bloggen? Är det möjligt? Har jag kommit på mysteriet med den försvunna headern?

Nu blir det genomsökning av datorn, skallgång i jakt på headern. Om inte annat så kanske jag får göra en ny. Wiiie!

Tjolahola

Ja, vad ska jag skriva nu. Kanske pula några bilder? Har några på lager, borde bli bättre på att uppdatera så kanske.. nåväl, nån borde väl kanske bli lyckligare. Jag får mer press, fast just nu är jag så speedad att man kan tro att jag går på nåt.. prestationshöjande medel typ. Men det gör jag inte, det är.. endorfiner?

Nåväl.

Vad jag missbrukar det ordet. Nåväl, nåväl. Pffft. Men jag gör som jag vill, det är min blogg. Mohahah!


I lördags var vi på den där bilträffgrujsen, älskis och jag, och det var inte sådär överdrivet .. yey! över det hela. Jag är som sagt (har jag sagt det nån gång?) inget stort fan av bilträffar, bilprat eller nåt sånt. Mest för att jag inte fattar nåt. Pälski skulle vara med i decibeltävlingen med sin baslåda. Personligen tycker jag att baslådor både är onödiga och låter för mycket, stereon i min bil duger gott. (Hade dock varit bättre om alla högtalare hade fungerat).

Jag tål inte basljud, det kanske är det det sitter i. Jag blir illamående om det är UNZUNZUNZUNZKABONKAKABONKAKABONKABOMBOMBOMBOM. Ja, ni fattar. Om inte annat har ni väl kanske hört en bas någongång. Jag blir sjuk av det, och blir grymt irriterad och oftast väldigt grinig. Något som pälski kanske märkte av.

Att jag såg mitt ex under "bilträffen" (det låter som att det är bilarna som träffas) gjorde ju ingenting bättre direkt. Man kan nog lugnt säga att han förstörde en del av .. resten av mitt liv genom att uppenbara sig. Nej, jag vet inte om det var han, han kanske bara har en äcklig dubbelgångare som också känner för att försvåra min existens.

Nejdå, jag hyser inga agg alls mot mitt ex. Inga alls. Nejnej.



Ja, efter träffen som arrangerades av Umeå Gatbilar så for vi hem och bytte bil, till Saapen. Jo, den går än. Sen for vi på bio, och det var väl egentligen den jag skulle skriva om eftersom det var den Johan hade frågat om. Men jag tänkte att ni kanske ville läsa lite annat skräp också, bara för att fylla ut bloggen en aning.

Fast nu är jag typ så trött i armarna och så kall och frusen att jag inte kommer att orka skriva om filmen...

Nej jag skämtar bara. Haha, jag är überkul!



Inception. Vad kan man säga? Nån sa till mig, något som fastnade i min skalle, jag minns inte vem som sa det heller.. men iallafall, personen sa att.. det kan ha varit pappa? Nåväl, (där var det igen) han sa att Leonardo Di Caprio (som spelar huvudrollen i Inception) sällan tar någon skitroll. Dvs, filmerna han är med i är oftast bra. Och jo, det kan jag väl kanske hålla med om även om jag bara har sett tre filmer han har medverkat i. (Är det sant? I don't know).

Vad handlar filmen om? Leo, vad han heter i filmen minns jag inte förutom Cobb. Jag kallar honom Cobb då kanske? Underlättar? Mhm. Cobb är en exentionist (hette det så?). Iallafall, vad jag är jobbig, så kan han ta sig in i folks drömmar och på så sätt stjäla information som ingen annars kan få tag i. Äsch, skitsamma vill ni veta vad filmen handlar om så får ni väl använda  google, dom få stackare som läser min blogg.

Var filmen bra?! Ja, jag tycker det. Den var en aning förvirrande, men väldigt fascinerande och välgjord och .. ja. Jag tycker den var bra och jag skulle nog kunna se den igen. Slutet är en aning förvirrande, och hans - leos - karaktär är en sån som man bara vill.. slå ihjäl. Typ. Hehe. Fast ändå inte. Hans fru är.

Jo filmen är bra. Se den. Nu med en gång! Och som vår biovärd sa innan filmen började. "Tro inte att ni kan smita ut för att gå på toa eller så, för när ni kommer tillbaka kommer ni inte att fatta nånting. Så kan ni sitta kvar hela tiden så försök göra det. För ni kommer, allvarligt, inte förstå annars. Och tänk på musiken, musiken!" Och sen sa han nåt om söka på youtube och slutet och tjolahola. Jag hörde inte allt eftersom nån skrattade och så. Men den är snabb, och om ni vänder bort huvudet en sekund (överdrift) så kommer ni inte att fatta nåt.

Det är ju bra att dom förvarnar om sånt.


Ehh. Jag har två dagar kvar att jobba i ladugården. Igår beställde jag smörgåstårta, så det blir det till middag imorgon och sen bjuder jag på resterna på fredag. Hehehe. Nej, jag beställde tårta att bjuda på i ladugården på fredag och som av en händelse så kände mina kära föräldrar att.. hey beställ en 12bitars så får vi också.

Sagt och gjort. 430 spänn för en tårta. Men ojoj, så gott det kommer bli.



News Weekly

Just nu sitter jag i Sävar, som kommer att bli min bostadsort om bara några veckor. Det känns helt totalt sjukt, men bra ändå. Vad fort allting kan ändras.

Mailade maxi tidigare i veckan, frågade hur det såg ut inför hösten (nog för att det redan är höst och ruggigt kallt men). Fick svaret att det inte fanns något ledigt i charken under hösten, men att det fanns lediga platser i kassalinjen. Tre fasta tjänster och ett vikariat. Om jag ville ha ett schema så skulle jag få ta ett.

Så i torsdags hade jag pratat färdigt och gjort klart. Jag får sluta tidigare på Nebo och börja i Umeå, på Ica Maxi, där jag numer är provanställd 6 månader framöver, från och med 6e september. Det kändes lite halvjobbigt att behöva be om ledigt det första man gjorde, men resan till Rhodos är ju redan bokad och betalad.

Inte mycket att göra åt, men det skulle gå bra att jag var ledig en vecka.

Så nästa vecka blir min sista i ladugården och med kossorna. Jag hoppas dom kommer vara snäll med mig. Tisdagen därpå, den 31a, ska jag infinna mig på Maxi för lite introduktion 3 dagar. Den 1:a fyller jag 20, och den 6e börjar jag jobba på allvar och den 15e åker jag till Rhodos. Jag har så mycket att se fram emot att tiden går oerhört långsamt.

Ikväll ska vi på en bilträff, en timme, och kolla på bilar. Det är ju bara en timme, så det är väl överkomligt. Sen ikväll ska vi på bio, Inception. Hoppas den är bra. Nu ska jag gå och se teve med älskis.

Snör' framan'

Tjingeling, tänkte bara snöra fram en bra låt. Det är inte en sån låt jag skulle gilla i normala fall, men just nu verkar ingenting vara normalt så what the hekk.





Fick svar på mitt mail till Maxi också. Och Maria smsade och berättade att dom kommer att annonsera. Så det blev lite körigt, och ingenting är normal. Nej, jag tänker inte berätta vad som stod i Maximailet, mohahaha, för nu ska jag gå och bajsa och sen duscha. Mog1, I know! Tjing!


Tjingeling

It's gonna be a bumpy ride.

Har jag berättat vad som har hänt på sista tiden? Nej, det har jag nog inte. Vad skrev jag sist? Känns som att jag försummar er små stackare som faktiskt går in och vill se vad som händer och sker i mitt lilla Bondeliv.

Vi for ju till luleå, jag och Chrille, för två veckor sen. Imorgon är det exakt två veckor sen, och ve och fasa vilken resa. Vi körde, eller jag körde, och körde och körde. Vi tycktes aldrig komma fram också visste vi inte var vi skulle svänga och vi.. vi visste ingenting helt enkelt. Men vi kom fram, och vi lyckades söka oss till Skokanonen och Dollarstore. Och vi shoppade loss där, jag köpte stövlar till mamma och .. annat till mig själv.

Sen skulle vi in i centrum. In i ett p-hus. Inne i Luleå. Gatorna i Luleå är inte roliga, eller inga gator är roliga förrutom dom man kan. Nåväl. Vi körde, och körde fel. Och vände och svängde och körde fel och sen, äntligen, kom vi rätt. Förmodligen efter att ha brytit mot några trafikregler.
Vi shoppade, försökte iallafall, men vi hittade inte så mycket. Jag hittade en skjorta, ett linne och ett par jeansleggins. På affärer som finns i Ske-å också. Men det var ju lite utflykten som var charmen. Nåväl, nåväl. Vi for ut på Storheden efter att ha lallat runt på stan där ett tag.
Handlade upp hela Ö&B kändes det som och sen så skulle vi ta oss nåt att äta på MAX. Men killen som hade hand om vår beställning, jeeeses, vad han fuckade med den. Det sprang runt folk som irriga höns och tillslut fick vi vår beställning, dock utan en dressing. Men då tog han inte betalt för den heller. Hungriga som jag-vet-inte-vad gick vi och tröck i oss maten i bilen, men det satt en gubbe i bilen framför och stirrade på oss. Han hade inte av bilen, körde tomgång i säkert 15 minuter. Säkert längre, eftersom vi for och han hade fortfarande igång bilen.

Ja, juste, klacken på mina favoritskor gick sönder också. Lite ironiskt, eftersom jag tidigare på Skokanonen sa "äsch, jag behöver inga klackeskor, jag har ju dom här". Hmh. Det biter en i arslet snarare än man tror.

Sen styrde vi kosan hemåt, vi var taggade på supning och vi skulle bara tvärstanna på Maxi Skellefteå för att köpa juice och lite annat. När vi kommer ut igen. Bilen går inte igång. Och vi matar och matar och matar och folk glor och bilen startar inte. Vi är fyra mil hemifrån och bilhelvetenet startar inte.
Jag börjar såklart grina, det tänker jag inte sticka under stolen med. Jag är världens känsligaste människa och när jag börjar grina så ska man bara ignorera det faktum att jag grinar (beror såklart på varför jag grinar). Chrillos lyckades utmärkt med detta. *stolt*.

Soppa-T tänkte vi, och såg ironin i att det låg en mack 200 meter bort. Obemannad, såklart. In på Maxi igen, köp en dunk och en tratt och ut och tanka. Ett jävla skitgöra, och det är ju en spärr i tanken så vi fifflade på med vår dunk, tratt, colaflaska, penna och bil. Och folk glodde, trodde nog vi var dumma i huvet. Vadfan, man gör så gott en kan.

Men bilfan startade inte. Fortfarande inte. Så Chrille fick attackera ett noga utvalt offer att hjälpa oss med startkablar till bilen. "Den tänder inte", löd domen från "Saab-mannen". "Den tänder inte". Jaha. Nähä. Maaaamma! Buhu buhu. Smsade mamma eftersom jag typ hyperventilerade. Mamma ringde såklart upp och jag försökte berätta hur läget stod så gott jag kunde. Hon skulle komma räddande med Ådin. Och pappa.

Jag och Chrillos väntade, och väntade och Maxi stängde och vi väntade.

-"Vad lång tid det tar."
-"Ja dom skulle väl skita och så innan".

Nåväl. Vi höll på dö, eller Chrille höll på dö, när min far var tvungen att gå runt knuten för att göra nummer två. Nöden har ingen lag. Och jag fick styra den bogserade bilen, och alla lampor börja blinka och jag .. var skräckslagen. Förmodligen Chrillos med.

Sen dumpade vi Saapen på gummiverkstan och jag och Chrille firade att vi kommit hem. Ett, halv två sov jag. Upp nästa morgon och jobba, och få mer jobb och sen hem och sova mer. Inte bra planerat, kanske.
Terroriserade Gummiverkstan i en vecka.

Måndag. Hej, min bil har gått sönder. Den röda saaben härute, den bara dog. Han var stenis på att det var tändkassetten, jag ska kolla sen innan jag går hem.
Tisdag. Har ni.. Nej dom hade inte öppnat bilen och kollat. In senare. Nä, det var inte tändkassetten, förmodligen bränslepumpen. 1150 kostar nog en sån. Ja, kom in på torsdag, då är den kanske klar.
Fredag: Nej, vi har börjat öppna bilen och så, men .. ring senare, innan jag går hem. Ringelipling. "Nej han har gått hem, bilen började jävlas. Ring på måndag".

Helgen går. Helgen går segt. Problems, problems. Tänker inte ta upp här, det är lite... privat.

När fick jag igen bilen? Onsdag? Nu sitter man på helspänn och väntar på att nästa del ska gå sönder. 2005 kostade det, och jag kan nog inte annat än hylla Gummiverkstan i Burträsk trots att det tog lite tid. Dom är trevliga, tillmötesgående, och gör saker fast dom kanske inte riktigt har tid.
Johan fick fixa Nebo's däck bara sådär tvärt innan jag for till jobbet i Onsdags. Var det onsdag? Jag minns inte.



Det här blir värsta novellen. Jag har blivit sparkad av puckona på jobbet också. Korna. Ett under att armen är hel än. Imorgon kommer Roger. Nu ska jag ropa på kisse, bajsa och sen sova. Tjing!

Hm

"Jag har aldrig kört olovligt förut och jag har aldrig ens blivit stoppad i en rutinkontroll och så plötsligt det här.".

Är det bara jag som tycker att det citatet är lite.. skumt? Om han aldrig har kört olovligt tidigare så är det väl klart att han aldrig blivit stoppad i en rutinkontroll. Eller?

Nåväl, ska vara på jobbet om mindre än en timme så jag borde väl trycka i mig nåt ätbart och brumma iväg. Kanske se om katterna vill in så dom inte blir köttslarv om dom kommer och slår lägdan idag.

RSS 2.0