Luleå

Det är halvkyligt, jag börjar om 1 timme och 10 minuter och jag känner mest bara för att gå och sova. Dalarna for till Bureå klockan tolv och jag kunde lugnt slappna av framför datorn. Som annars är ockuperad.

Imorgon bär det av till Luleå, lite shopping. Alla jag berättar det för reagerar såhär: "Luleå? Vaffö dä'? Duger inte Skellefteå, shoppingen är bättre i Piteå?". Nja, i Skellefteå har man sett allt redan och dom har inte dollarstore ^^ Och i Pite är det PDOL och då vill man inte gå i närheten av stan, så Luleå it is. Blir nog göttans bra. Men tidigt upp. Uscha.

Och dom flesta "kör försiktigt!", "kör lugnt". Brukar jag inte göra det liksom? Jo. Dom säger visserligen så jämt när jag ska någonstans, men dom är lite oroligare efter bussolyckan norr om Piteå (vi kommer passera olycksplatsen), men hur stor är oddsen att en likadan olycka händer igen? Hm. Och jag tänker inte somna vid ratten.
Folk verkar inte lita riktigt på mina trafikkunskaper, Roger tillexempel vågar inte sova när jag kör för att han är rädd att jag ska somna då också. Nej. Jag blir inte avundsjuk på folk som sover, särskilt inte när jag kör bil. Jag märker knappt vad övriga i bilen gör när jag kör bil för jag håller ögonen på vägen. Om möjligt så är det väl jag som ska vara rädd för "mer erfarna bilkörare", eftersom dom tycker att dom kan. Och det är då man gör misstag, och det är då man dör.

Göttans att ingen litar på en. Skitbra liksom! Stärker självförtroendet enormt!

Jag vill vara din vän

Jag skrev precis ett komplicerat inlägg om hur du påverkar mig. Jag kommer nog inte publicera det, jag ser inte vitsen så du knappast läser min blogg eller ens bryr dig. Det blev ganska långt, men grejen med det hela var att .. jag vill prata med dig. Jag vill prata som vi en gång gjort. Innan du sa Hej då.

Och jag väntar bara på att du ska skriva igen, jag väntar på att allt ska återgå till det normala. Men det verkar det redan ha gjort, det normala där vi inte pratar. Så som det varit dom senaste.. 3 åren. Eller var det fyra?

Jag vill prata, men det är du som måste ta steget. Det var du som sa upp kontakten, det är du som måste återuppta den. Jag ville aldrig säga upp den från början, men jag respekterar dina val, så bollen ligger hos dig. Det är du som måste skriva om du vill att vi ska prata igen. Prata som för tre år sedan.

Men som sagt, du läser inte min blogg så det kommer inte att ske. Du kommer inte ta hinten och skriva, eftersom du aldrig får hinten. Men nu har jag berättat hur jag känner iallafall. Jag vill vara din vän. Tro inget annat.




Nu ska jag äta korv med bröd. Och sen kanske rusa upp och radera inlägget innan nån hinner läsa det. Sen återgår jag till jobbet. Delad tur idag, vi väntar på kalvar. Får se hur många där är när vi kommer tillbaka klockan två.

Om 5 år?

 

Maoen är ju bara för söt ibland. Och vi brukar undra var han har varit för att bli så skitig. Nu vet vi. Potatislandet. Bilden blev klockren tycker jag, han ser så nöjd ut.


Ikväll kommer folket från Dalarna. Vi vet inte hur många dom är eller när dom kommer. Vi vet bara att dom kommer, och det är ju lite spännande på nåt vis. Dom ska bo här i lite mindre än en vecka. Hmhmhm.

Jag håller på att driva mig själv till vansinne också. Men det kan vi lämna utanför den här gången. Jag har varit nära driva mig själv till vansinne flera gånger förut. Det tenderar bli så när.. ja. What can I say? Jag hatar när det händer. Alla dessa tankar som bara .. virvlar runt. Jag får inte grepp om dom, så jag går omkring hela dagarna och är förvirrad. Vad ska jag göra? Vad vill jag göra? Vad borde jag göra?

Var är du om 5 år? Jag vet inte. Jag vet inte.


Burträsk nu.



Ska ner och terrroisera Chrill typ.. nu. Ser ingen anledning att sitta kvar vid datorn då det ändå inte är någon som skriver. Är fortfarande konfunderad över min statistik, men jag antar att jag kommer att få fortsätta vara det tills vidare, eller nåt sånt.

Har hämtat min bror, hittade i Bergsbyn och sen satt jag typ.. ett tag i bilen och väntade på att han skulle bli klar inne hos sin flickväns mamma. Han skulle hämta nå grejer och kopiera ett pass eller så och då satt jag på facebook i mobilen och kollade runt litegrann. Inte sådär jättespännande. Inte på nåt sätt.

Som sagt, ska ner till Burträsk nu. Ska försöka tanka bilen och sen .. underhålla alternativt underhållas av Chrillos. Ingen av oss tror jag är på något bättre humör så vi kanske bara kommer dra ner varandra?
Upp och jobba imorgon då. Känns som att mitt liv bara går runt runt runt. Samma sak om och om igen. Någon slags förändring vore trevligt. Jag känner mig typ inte tillfreds med mitt liv. Det känns oerhört jobbigt.


För mig.



Det är något skumt på gång med min statistik. Vilka läser min blogg? And why? Why god damnit!?! Skämt åsido, men man blir ju lite nyfiken.

Igår var vi i Skellefteå, vi hade mycket dötid att spendera och den tiden ägnade vi åt att prata, göra/lösa korsord. Chrillos är fan bra på att göra korsord, hon gjorde ett med folk som vi känner/känt en gång i tiden. Ledtrådarna var bäst. "Öldrickande princecharming?" "En dag dör han - då firar vi" "Välhängt svin" "Bilfantastdvärg" "Hans flickvän släpper aldrig till" osv.
Jag löste det helt utan hjälp. Halverst. Hon var tvungen påpeka att det var tjejer med i krysset också, så då fick jag ändra Johan till Stina.

Jag har tänkt på vissa saker ett tag, och igår pratade jag och Chrillos om det och då blev det en aning tydligare. Men fortfarande inte tydligt. Jag har insett att jag inte riktigt vet vad jag vill med mitt liv, och jag har insett jag inte riktigt lever för mig. Jag anpassar mig väldigt mycket efter andra, jag gör saker som andra vill att jag ska göra - för att jag vet inte själv vad jag vill göra. Jag måste komma på vad det är jag vill, och jag måste göra det för mig.

Trästock

Har precis konstaterat vad jag ska ha för kläder på mig idag. Och vilka skor. Framsteg.

Ställde klockan på tio men steg upp halv ett. Det är som vanligt alltså, men skönt att sova ut efter en vecka med lite sömn. Ska in till Skellefteå nu, hinna med lite shopping innan det blir mat och sen trästock. 21.45 The Scrags och 00.45 Sonic syndicate. Däremellan då? Hmhmh. Har gratis sms så jag får väl terra någon, hohoho.

Har röda naglar idag. Hade tråkigt nu på "morgonen" så jag målade lite. Ser ut som en unge har gjort det, förjävla fult alltså. Men jag är väl som en liten unge, gnäller över minsta lilla. Hehe.

Lite förstärkning på det här då, och.. lite locka på katterna. Sen kanske man är redo att fara?


Wineberrys


Hej och hå, vilken tuff dag. Det blev så många röda kor av någon anledning att jag inte fick åka och spola ungdjursstallet. Det är ju min höjdpunkt på dagen, efter lunchen då. Jag fick jaga kossor istället, men dom var slö idag så det blev inte så mycket jagande.

Kossan som kalvade i hagen igår fick kalvningsförlamning under dagen och kunde inte resa sig när jag skulle köra henne till mjölkfållan så det var bara att ringa efter Chefen så kom han och gjorde det han skulle göra. Nu låter det som att vi dödade henne, det gjorde vi inte. Jag lovar.

Hade tänkt fara ner till Burträsk men blev sittande här istället. Det var ju typiskt, men jag kom å andra sidan hem ganska nyss. Jobbade över, 30 minuter, och sen blev det gräsklippning direkt efter det. Ganska trött och slut nu, men ska fara och terrorisera Chrillos lite, om jag får.


Dagen i korta drag

 

Stressigt värre på jobbet idag. Kommer till jobbet i vanlig ordning, börjar med det jag ska, byter filter och kollar vilka kor som ska hämtas och så börjar jag mitt sökande. "Åh, en liten kossa", tänkte jag. "Åh, en kalv", insåg jag sen. "Vem tillhör du då?". Ja. Men kalven var inte smutsig, men den var på fel sida av ladugården. Så jag bar henne, det var en kvigkalv. Jag bar henne från den ena sidan till den andra sidan och Urban märkte ingenting förrän jag sa att 402 förmodligen kalvat. Han såg ut lite som ett frågetecken när jag sa att kalven var i kalvningsboxen, för där hade vi ju inte stoppat kossan. Var.. hur.. kom den dit?

Sen kom nästa kalv, men på rätt ställe. Alltså i kalvningsboxen, och arbetet fortsatte. Kring halv elva eller något sånt kom Urban och sa att vi nog har en liten en längst ner i hagen också. Så vi tog traktorn ner, möttes av en argsint kossa och hennes nyfödda kalv. Så Urban prejade kossan med traktorn, jag lyfte kalven in i skopan och sen åkte vi och försökte locka med kossa. Men hon fattade inte, och stod kvar i sitt hörn tills jag hämtade henne 4 timmar senare. Nu låter det hemskare än vad det egentligen var, såklart prejade vi inte kossan, vi rörde henne aldrig, men det var den lättaste beskrivningen.

Blev 50 minuter övertid idag, och jag ska strax skutta in i duschen.


Tractor pulling

I helgen har jag tvärvarit ner till Uppsala och glott på Tractorpulling. Vi for 03.00 ganska exakt från Sävar och plockade upp Rogers kompis Keke efter vägen och sedan bar det iväg. Sven och Keke körde ner och jag och Roger upp, lagom lämpligt.

Det var typ 30 grader varmt i Uppsala, första timmen satt vi typ mest i skuggan bakom Cougars buss och klappade hundarna, Lillis och Micke (?). Jag är faktiskt osäker på vad hundarna hette, men dom var urgulliga iallafall. Golden retrivers tror jag iaf. Vi var framme ungefär halv elva och tävlingen började tolv, och dom traktorer som var där var dom som var i Målilla också, så det blev inga närmare inspektioner till min stora lycka. Det som är intressant för mig är ju att se när dom kör, egentligen. Det är ju det som är mest spännande.

Sen var det ju, som sagt, typ 30 grader så man ville inte spendera onödigt mycket tid i solen. Jag hade kommit ihåg att ta med solskydd och halva den flaskan gick väl åt till vårt lilla sällskap. Det var nog tur som fan att jag kom ihåg den, blev lagom bränd ändå - men slapp solstinget. Tur, eller skicklighet. Drack typ 4 liter bara på väg ner. Olyckligt nog så betyder den mängden vätska också att man behöver toalett, vilket på tävling betyder bajamaja. Inte så trevligt, men man kan ju inte gå och hålla sig heller och man vill ju inte göra i byxan. På så sätt önskar man lite att man var kille, man kan bara gå bakom nån buske och "hänga ut den".

Iallafall, vi var där för att heja på Cougar, som svärfar (kan man kalla honom det trots att vi inte är gifta?) sponsrar. Men två andra traktorer kör på hans olja också, så dom hejade vi på lite också. Även fast dom körde i samma klass. Cougar vann första klassen, 3500kg modifierat, och kom tvåa i andra, 4500kg modifierat. Men anledningen till det var för att dom fick problem med oljetryck, men dom tänkte köra iallafall, men då fick dom problem med tändningen och fick bara igång tre motorer (om jag inte uppfattat fel). Så då ville dom spara sig till Danmark nästa helg, där Eurocupen går av och dom stora pojkarna leker.

I klassen där dom kom tvåa, 4500kg modifierat, kom Ghostrider etta. Det är en av dom andra traktorerna som köra på svärfars olja. Förra gången vi var ner, till Målilla, så gick den snett som tusan. Nu bytte han olja inför den här tävligen och gick hur rakt och fint som helst. Tänka sig vad lite olja kan göra va, det är nästan otroligt.


Nä, nu ni. Nu ska jag gå ner och se vad herrskapet har för sig.


Rubriks kub ^

 

Gick på fotofärd i trädgården.
Skjutsade mormor och Kerstin hem till mormor, vi har ätit grillat. Varit hemma två timmar och sen blev det larm i ladugården 23.11, och kom hem 00.30. Blir sängen snarast, så ser vi imorgon om kalvarna har kommit ut.

Imorgon far jag till Sävar. Sen till Uppsala. Tror jag iallafall. Sen hem igen, för ytterligare arbete. Kanske blir Rhodos i September. Jag hoppas, för jag vill utomlands.


En gul, sladdig sak

 

Senast jag och älskis var och fiskade så hittade jag ett drag i vattnet. Eller jag fiskade inte, jag kollade på när älskis fiskade och satt och tog kort istället. Sen höll batteriet på att dö, så då satt jag bara och njöt av solen. Så såg jag något som låg invid "strandkanten" och gick på upptäcksfärd och fiskade upp det.

Ganska komiskt. Vi har fiskat typ.. högst 5 gånger i år, och två av gångerna har jag fått mig ett drag. Första gången drog jag upp en kvist som någon visst redan hade fastnat i. Fast det var i Täfteå, den här gången i Skeppsvik. Den från Skeppsvik var mycket finare, och som jag beskrev den för Roger så var det ett "sånt där gult sladdrigt drag". Jag minns inte vad dom hette egentligen, men jag var stolt över mitt fynd.

Och det blev ju en ganska så bra bild av det hela också.

Nu ska jag googla om flugor kan bitas, och sen ska jag gå ner och se om .. nånting. Sen ska jag sova, göra mig mentalt förberedd på morgondagen. Har börjat jobba 8 timmar nu, och jag har ett blåmärke på tån, ett stort på handleden och ett bleknande på andra armen. Stygga kossor. Will I surivive the summer?


Udden


Skeppsvik.

Jag har några bilder på lager. Jag uppdaterar ju sällan, eftersom jag inte bara vill sitta och bara skriva tråkiga saker som "idag har jag blivit mobbad av kossorna." Sen är det typ knappt nån som läser bloggen, och jag tänker om och om igen att jag ska ta ett nytag och få ordning och börja blogga igen.

Jag vet inte ens vad jag ska skriva. Ikväll kommer min bror hem från Norge. Han har ferie, och kommer med flyget klockan sju så då ska antingen jag eller mamma hämta honom. Jag vet inte om jag hittar till flygplatsen, men jag hoppas på att få följa med dit iallafall, även om det inte blir jag som kör.

Nu till helgen ska jag till Uppsala, lät det då som. Det är tractorpulling och det är ju alltid intressant så när tillfälle bjuds så tar man ju chansen. För några veckor sen var vi till Målilla, men Uppsala är ju bara halva vägen så det blir nog lite mer humant. Inte direkt 210 mil tur och retur på mindre än 36 timmar.

Och här säger jag att jag inte vet vad jag ska skriva. Pffft. Nu ska jag packa ihop lite kläder, så jag kan fara till pappa och duscha sen när jag jobbat klart. Tror inte att det kommer finnas nå varmvatten då jag är den enda som varit hemma idag.

Mao kom förresten och pep och skrek när jag kom hem på lunchen. Han hade tydligen varit ute hela natten och morgonen - ja fram tills dess jag kom hem iallafall. Och Mickemannen tog en harunge igår. Stygg kisse.

Ska fara om 10 minuter, så det är väl bäst att get to it.


RSS 2.0