Finbil och taxi

Igår gjorde jag något som jag sällan eller aldrig gör, varken förr eller heller i framtiden.

Egons kusin var på besök igår, direkt från Indien kom han, och då det intogs en del alkoholhaltiga drycker fick jag äran att skjutsa Egons kusin, med bil, till Skellefteå. Bara det var ju en upplevelse, det är inte var dag man får köra en bil som är värd trekvarts miljon. 750 000, med andra ord. Klart, man får ju vad man betalar för, och bilen var helt underbar. Vinner jag en miljon eller mer nån gång så vet jag absolut vilken bil jag ska ha. Tyst, bekväm och väldigt lätt att köra med. En Mercedes-Benz ML320 Cdi. Just denna var från 2008. Aldrig har jag väl en åkt i en sån ny bil. Och jag är ingen bilfanatiker, men jösses vilken bil.

Sen när jag skjutsad kusinen till stan så hade jag ju ingen bil hem, så då fick jag taxi. Vilket ju också var en upplevelse och något som jag aldrig eller sällan gör och kommer nog heller inte att göra det till en vana så att säga. Pinsam tystnad bortsett från det rent formella "är det du som beställt en taxi till Burträsk?" och vägdirektioner. Han ville bra nog gärna köra över skråm, då vi var på plangatan, men jag gav direktioner om att han skulle höra över hjoggböle då jag skulle av en bit innan.

"Mora?".
Nä, men du ska svänga där. Jag säger till.

Pinsam tystad. Jag satt och funderade på om jag skulle säga något, men vad?. Vad säger man till en taxichaufför som typ bara är något år äldre än en själv? Lär ju varit hans livs roligaste körning. Not. Fy fabian. Men han gav mig en billigare resa. Förmodligen för att slippa massa småsedlar. Han stoppade taxametern nån kilometer innan vi var framme, på exakt 800kr. Det är 200 kr milen ungefär. Dyrt. Men det var inte jag som betalade. Tur för mig. Inte för att jag inte hade haft råd ;)


Skitdumt.

Ofattbart aktivt här på bloggen . Eh. Eller inte.

Hittade en artikel på aftonbladet. En dum artikel som bara visar hur idiotiska politiker är. Man överväger nämligen att göra det lagligt för cyklister att cykla mot rött och mot enkelriktat.





...


Vad ska man säga? Hur jävla dum får man vara typ. Jag gissar att orsaken är att "fler ska börja cykla". Men dom tänker nog inte längre än så. Miljön är viktigare än människors liv? Hur fan ska man kunna köra bil om det cyklar folk hit och dit överallt? Egentligen. Antalet olyckor och dödsfall som involverar cyklister kommer ju att öka som fan. Och det är förmodligen bilföraren som får skiten i varje fall.

Skitdum idé om man frågar mig.

RSS 2.0