Spiderpig

Jag satt med laptopen i köket och läste aftonbladet när jag såg något svart i ögonvrån borta vid spisen. Snabbt gick det och precis när jag tittade dit stannade den vid listen, sockeln eller vad det heter. Som är svart också.
Hade jag bara inbillat mig, eller var friden slut?

Friden var slut, för ve och fasa det var en spindel. En stor rackare dessutom. Den satt stilla där ett tag. Ett bra tag. Jag hann överväga att ta dammsugaren eller hämta en sko. Men för att hämta skon skulle jag vara tvungen att passera spindeln, som förmodligen skulle slänga sig efter mig och bita av mitt högra ben.

Och dammsugaren skulle väcka Roger. Sen skulle väl spindeln överleva och lägga massa ägg i den gottiga dammsugarpåsen och så skulle vi ha några tusen till och då skulle jag vara totalt körd.

Så jag läste lite mer på internet, samlade mod till mig att hämta skorna.


Men så helt plötsligt var den borta. Instinktivt drog jag upp fötterna från golvet och sen har jag suttit i en konstig ställning med båda fötterna uppe på kökssoffan. Så jag har samlat mod till mig, först att ens våga sätta ner fötterna på golvet och sen sprang jag och tog på mig skorna. Beväpnade mig med skorna.

Precis när jag tagit på mig skorna och kom in i köket så tittade äcklet fram från under spisen. Men så såg han mig komma och smet in under där igen. Sen har han inte visat sig, han vet väl vad som väntar.

Nu återstår bara några frågor.
Vad ska vi äta i framtiden, nu när jag inte kommer våga gå nära spisen? Sallad tills herr spindel är död?
Hur länge har spindel bott här? Är han framme och går på upptäcksfärd medan vi sover? Lever på smulorna och skiten som ännu inte dammsugits upp från golvet? Kom han in bara igårkväll när jag öppnade altandörren? Hur många fler är det?
Hur ska jag kunna sova nu då, när jag vet att vi har en äcklig monsterspindel som springer omkring? Vi har ju varken ben eller stomme på sängen.
Varför måste spindlar vara så äckliga?

Och slutligen, när ska jag sluta vara så sjukligt, löjligt rädd för spindlar?

RSS 2.0