Promenade,

Gick ut och gick på en liten promenad när jag kom hem från jobbet. Tänkte att jag skulle gå direkt, för sätter jag mig i soffan så fastnar jag. Och så sant jag hade, men jag önskar att jag kunde vara lika förutseende gällande allt.

Jag startade appen från Becel. Gå för hjärtat, för att se om det funkade bättre den här gången. Det gjorde det. Så jag har samlat in 6,70 kr till forskningen för kvinnans hjärta. Bara genom att gå. Jag gick då alltså ca 7 km. Och vad jag menade med att jag borde varit lika förutseende gällande allt är ju såklart att jag nu har två feta skavsår, ett på varje häl. Göttans, får se hur det går att jobba imorgon.

Jag funderade lite, som vanligt när jag gick, och kom på en hel del saker. Bland annat tänkte jag på hur gärna jag vill spela fotboll. Eller jag har den idéen iallafall, att det skulle vara jätteroligt. Har ju faktiskt inte spelat fotboll på .. flera flera år.

Jag kom också på att jag har jobbat ganska länge.


Och nu kom sambon hem. Så nu kom jag på att jag kanske borde duscha och sova, eftersom jag ska upp och arbeta igen klockan 4.20. Jag börjar 6. Vilken tur att jag älskar mitt jobb.

 


Såklart.

Jag måste ju förstås tillägga att hur mycket min sambo än må driva mig till vansinne ibland så älskar jag honom väldigt väldigt mycket :)

Vilken jävla särring alltså.

Igår.

Var det verkligen igår? Är det sant? Mindre än 24timmar sen? Is it truuuuuuuue, is it ooooover. Skämt åsido. Det är inte alls samma genre.

Igår var vi på Idunteatern, mina fellow kamrater och jag. Och såg In flames, för andra gången inom ett halvår. Jag kan typ bara två av deras låtar, eller alltså ... lyssnar mer ofta på två av deras låtar. Men jag kände ändå att 380 spänn är ju lätt värt det.
Och jag skulle göra det igen. Och igen. Och igen. Och jag vet banne mig inte varför. Det är tur att konserterna man går på är minst 6 månader emellan, annars vet jag ju inte om jag hade överlevt alltså ^



Nä men. Vi kom vi såg vi segrade.
Vi gick dit, vi köade, vi lämnade in jackorna för 25 spänn. Sen var kön slut. Det står aldrig någon efter en i kön konstaterade vi. Märkligt. Sen lallade vi runt, gick in och såg förbandet. Gick ut därifrån efter... 5-10 minuter. Fick höra lite kuriosa om hur sångaren i det bandet är en dushbag. (Stavning? Soppåse ungefär, översatt^^)
Gick ut-ut, i kalla luften. Och in. Och in i inin. Fattarni? Hahaha.
In till självaste teatern serru, och intog plats för att se In flamesssssss.

Blev halvt blind. Eller helt. Jäääklar i det var dom gillar starka lysen. I skandinavium Göteborg såg man inte dom för att det var så mycket ljus (och kanske för att vi stod så långt bak). Och nu var det ju knappt att man ville se nåt, för att det sved något så förjäkla när man fick strålkastarledtjosanhoppsan i ögat. Och sen såg man prickar i en halvtimme. Man ville helst bara stå och blunda.

Men det var bra. Skitbra kanske man kan säga. Men jag fick ont i ryggen och alla, jag citerar "två meters dinosaurier" kom och ställde sig framför. As ususal.
Där mot slutet kom jättenjorm också, och placerade sig PRECIS i sikten för mig. 1 dm framför också. Jättesnelt.


Där kirng elva avrundade de spelningen, vi träffade Erica - gammal klasskamrat - och sen gick vi på max och beställde hämtmat. Det kändes briljant då. Inte i morse. Klockan halv ett var jag hemma, duschad och under täcket.
4.20 ringde klockan i morse.
5.20 vaknade jag.
5.20 är när jag normalt brukar lämna hemmet.

Ni kan lösa ekvationen själva va? Stressad som få, upp ur sängen, in på toa, i med linserna, på med lite smink, in i köket, halsa lite juice, in på toan och försöka göra nåt åt fågelboet som är på huvudet. Borsta tänderna, in i köket, plocka matlåda, fyll en påse med lite all-bran crispybites och iväg.

Och jag kom i tid. Give or take (Give) 3 minuter. Ändå 2a på plats.
Och har som inte segat ihop. Trots att det dröjde ända tills 10 innan jag kom mig iväg på fika. Frukost.

Och ännu mer fantastiskt, jag är fortfarande vaken.
Och är lite halvflummig.

Jag undrar om jag ens överhuvudtaget sov inatt, eller om jag bara låg och blundade. Jag har för mig att jag kollade på klockan där kring tre också. Men sen så drömde jag ju om jobbet, vilket förmodligen gjorde att jag inte panikvaknde som jag brukar - för att jag var ju redan på jobbet. Men jag vaknade ju ändå. Kroppen märkte väl att, vadfan vi har ju inte ÅKT till jobbet än. Upp ur sängen med din feta röv. Eller nåt. Jag vet ju inte vad min kropp tänkte. Men vaknade gjorde jag.

Och. Jag har städat toan.
Igår städade jag köket och tog bort juicen jag spillde i tvrummet för .. 2 månader sen. Som sen har samlat damm och blivit små svarta ringar på golvet. Sååå uppenbart. Men det torkade jag bort iallafall, och städade sådär innan jag for på In flames. Samlade ihop en liten påse med saker som älski skulle slänga idag på återvinningen och ja.. .

Inatt när jag kom hem så var det disk vid datorn. Och en pantflaska. Och en öppnad pepsi. Och det låter väl som no biggie, men när jag har städat så vill jag att disken är i den tomma diskhon där den ska vara, och att panten hamnar i pantpåsen och att den öppnade läsken hoppar in i kylen innan man går och lägger sig.
När jag har städat så vill jag gärna att det ska hålla i åtminstone ett dygn.
Det vill tydligen inte min sambo.
Så jag fick plocka undan lite innan jag gick och la mig.
Och jag borde inte bitcha om det. Men jag är less.
Också försvinner Mina matlådor en efter en.
Och aldrig får det vara snyggt och städat.

Och fy fan vilken jävla kärring jag är alltså.
Nu får jag ju ta och ge mig.


Klart den gick igenom. Det är ju den röda faran

Oh alla har hållt andan sedan tisdag? Jajjamen!

Nä men det är väl klart som korvspad att en röd saap går igenom besiktningen. Än om det är OMbesiktning. "Jaha, vad var det för fel på den där krockkudden då?". Eh. Jadu.. Nåt med styrningen. Men han som hade den innan måste ju fixat det och inte släckt lampan för det var inget som skulle åtgärdas.... dom släckte lampan iallafall.

Huuur bra lät inte det då? Besiktningsmannen kollade lite konstigt på mig.

Och det kändes ju väldigt värt. Köra 14 mil för att besikta bilen på 5 minuter. Jajjamen, det blev en dyr resa, särskilt då jag var tvungen att vara borta en hel timme från jobbet. En timme och en kvart för att vara exakt. Men då tog jag en kvart mindre rast så.. Mhmh.

Men nu får jag ju köra i Åtminstone ett år till med Saapen. Serru, Saapen kan man lita på. Oftast. Den börjar väl känna sig lite sliten förstår jag som är uppe i 34000 mil. Sedan -97. Saapen är belevad.



Annars har det inte hänt så mycket. Vi har fått upp lite hyllor på väggarna. Jag har kört till Burträsk och bosatt mig lite över helgen. Jag har rensat lite ur 'mitt' rum. Bland annat augustibullerbyxorna åker. Storlek M. 32. Har jag verkligen kunnat ha dom? På allvar? För bara några år sedan? Ni måste skojsas med mig?

Hårdbantning nästa. Jajjamen.

This is the day. D-day. Yeah

This is the day.

Idag inträder mitt körförbud på Saapen.
Idag ska jag även besikta bilen.
I Ånäset. Snart. Tio i Ett.

Lagen säger ju att man får framföra bilen till närmsta besiktningsställe. Eller bilprovning som det heter. Och Ånäset var ju dom som hade första lediga tid. Den här månaden. Då måste ju det räknas som närmsta ställe? Annars tar jag mig inte till jobbet övriga dagar. Ah med buss typ. 2 timmar för att ta sig 2 mil. Not worth it at all.

Bläääärgh

Jag och min mage kommer inte överrens ikväll. Jag och mina måsten kommer inte överrens ikväll. Jag och soffan däremot kommer rätt bra överrens. Eller min röv och soffan.


Nä men... jag har så fruktansvärt ont i magen. Kan bero på all laktos jag ätit under dagen. Kan ha blivit lite känslig kanske. Sambon är ju laktosintolerant så jag köper hem mestadels laktosfria produkter. Men nu ikväll har det blivit lite glass och lite mousse och litelitelite. Kan vara allt onyttigt också. Och korvbröden. Äsch spela roll. Ont gör det ju iallafall även om jag kommer på varför.

Sen skulle jag ju städa, i vart fall dammsuga sovrummet så jag kanske kan andas eller åtminstone nyser mindre. Men nä, det blev inte gjort heller. Det blev teven istället. Först lite 2½ män, sen lite AFV och sen lite let's dance och sen new girl och sen nyheter och sen nu sitter jag här. Och mår lite illa.

To do today.

Det är så oerhört svårt att göra något, som dessutom är rätt trist just idag, när det går saker som är sebara på teve eller när datorn står och lockar en med.. ja jag vet inte vad den lockar med men jag hamnar tydligen här iallafall.

Jag måste iallafall göra det där jag tänkte göra i tisdags idag, eftersom jag jobbade i tisdags då jag egentligen var ledig. Hängde ni med?

Så idag ska jag tvätta som en galning, vika tvätten som jag tvättade i tisdags som ligger i tumlaren men när jag kände på det nu så var det, av någon mystisk anledning, blött. Så jag tumlar det medan jag tvättar överkastet till den gamla sängen och ett lakan och hoppas att det andra är torrt innan jag ska ha in det i tumlaren.

Har 1 kg köttfärs på tining, 500g fläsk och 500g älg. Blanda blanda så blir det som nöt. Eller nä. Men jag ska blanda det iallafall, för att det inte ska bli så magert. Sen var planen att göra en lasagne, eller två beroende på hur långt köttfärsen räcker.
Så har jag lite älghögrev på tining också, som jag ska göra en smarrig gryta på. Jag ska snart ta fram lite fisk ur frysen också tror jag. Och blåbär. Kanske lite jordgubbar.
Jag kanske ska kolla vad jag har i frysen först också. Det är så mycket undangömt där att man kan bli galen. Också köper jag hem mer så det tar aldrig slut!

Fast nu när det eventuellt blir strejk så är det ju bra ifall man hbar ett litet lager så man inte svälter ihjäl eller måste åka och handla på coop. Uuhh. Då köper jag ju bara fel matlagningsgrädde. Funny story. Har jag berättat den?

Så ska jag städa lite. Och .. Städa lite mer. Och Plocka undan så jag kan städa ytterligare. Och .. pjöller på lite med andra saker. JAg kanske borde göra en lista på grejer som måste göras innan jag börjar. Så jag kan bocka av och så att jag inte glömmer något.
Äsch.

Jag kan ju börja med att försöka slita mig från datorn som inte erbjuder mer nöje än .. ja. vadå. Det är som att se färg torka i princip. ^^ Jääääätte kul.

Helgen som snabbest.

Skulle inte påstå att jag haft fullt upp i helgen. Mene ändå så har jag inte direkt inte gjort nåt. Eller vad man ska säga. Gick "av" från jobbet tisdagkväll, for hem till Burträsk och sov.

Upp relativt tidigt (inte börja jobba 6 tidigt) och duschade och gjorde mig klar. Det var ju nämligen dags för begravning av min käre farfar. Vi åkte upp till Lycksele strax efter tio, var framme där strax efter tolv och klockan två var det dags för kyrkan.
Det var som en begravning alltid är, väldigt ledsam. Dom hade gjort det så fint vid kistan med hans busschaufförsmössa och systemkamera. Först så grät man inte, då känner man sig hård som sten och känslokall. Sen börjar prästen "Vi har samlats här idag, för att ta farväl av ..." Och då börjar ju tårarna spruta. Och man får lite svårt och andas.
Och sen kommer man till delen när man ska lägga en ros på kistan och man försöker stålsätta sig. Men det går ju aldrig, man grinar och ser halvt mongolid ut, men det är lugnt för det är samma för alla som är där.

Sen var det minnesstund. Det var ju roligt på så sätt att många som man inte träffat på väldigt många år var där, men såklart väldigt trist på grund av omständigheterna. Vissa, t ex mina kusiner från Robertsfors (!), hade jag inte träffat på 11(!) år. Det är ju bara tragiskt. Det är ju liksom .. 6 mil?

Klockan 17 började vi rulla hemåt igen. Totalt utpumpade och söndergråtna. Och sönderskakade på grund av den dåliga vägen.



På torsdagen så ville min kära vän Chrillos fara in till Skellefteå. Så då gjorde vi det och jag spenderade pengar så uschuschusch. Ett par nya braxor blev det. Lite alkohol och några tavlor och småpjötter till lägenheten. Min älskade sambo kommer bli så less på mig.

På fredagen kidnappade vi mormor (nä, hon åkte faktiskt med frivilligt) hem till Brännbergsliden så att hon skulle få komma ut ur lägenheten litegrann. Hon har ju suttit där i två-tre månader pågrund av sin knäprotesoperationhejsanhoppsan. Ja, precis. Den. Så det gjorde vi på fredagen, fikade och så gav jag mormor min present till henne (mormor är ett aprilskämt, född 1:a april).

Sen så var det ju den sjätte (Chrillos födelsedag) men alla skulle bort den sjunde (Mammas födelsedag) så vi hade bestämt att vi skulle grilla och äta tårta en dag tidigare. Så på torsdagen, för att hoppa tillbaka i tiden och tjorva till det, så köpte jag en grill åt mamma. En ny, för att mamma sagt att hon ville ha en sån.
Och på fredagen, när mamma åkte för att hämta mormor så sneakade jag ut och hämtade in den från bilen och satte ihop den på mitt rum. Men dom hann komma hem innan jag var klar och mamma var nästan påväg uppför trappen att komma på mig.
Men jag mötte upp i trappen när jag hörde hon kom. Så hon avslöjade mig inte. Sen när det var dags att tända upp grillarna så kom jag smygandes nerför trappen med grillen och in i köket och ställer den mitt på golvet.
Surprise!

Hon blev glad i vart fall, över sin nya limegröna grill.
Och gött blev det.


På lördagen hade Fredrik, Sara och jag sneakat ihop oss för att överraska Chrill på födelsedagen också. Chrillos hade planerat att jag bara skulle komma över och dricka lite sådär på lördagkvällen men se vi hade andra planer. Jag plingade på dörren där kring fyra och klampade in. Och då uppdagades hälften av planen iallafall.

Vi skulle inte bli kvar i Burträsk, utan vi skulle in till Skellefteå och gå på O'learys. Så bussen in, och inne i stan mötte Sara upp och där uppdagades ju då resten av planerna. Tror jag. Att vi skulle till Sara och festa vidare.

Jag tror att det blev en ganska lyckad kväll, med tanke på att vi inte var hemma igen före 3. Och dessutom, på köpet, fick vi se lite kändisar. (Jihde och co kom på O'learys.) Och det är ju en annan funny story, som man kanske kan ta sen om man kommer ihåg. Om hur dom kom efter oss, men hann få dricka x2, mat, äta och gå innan vi fick våran mat. Hmmm.


Guuuud!

Gud ändå, det var på det berömda könshåret. Eller vad man ska säga.

Bokade tid nyss for ombesiktning av skruttbilen. "Men det borde finnas tider innan den 16e" tänkte jag. Oooooh myyyy gooood, säger jag. Första lediga tid i Umeå var 26:e april. 5:e Maj. Kollade Ånäset. Första lediga tid 17:e. Den tidigaste lediga tiden. OOOOOOOH my god kände jag då, och bokade den.

Och betalade den.

Och tänkte sen. Jobbet då? 12.50 är min tid. På det berömda könshåeret, den 17:e. "Körförbud från och med 17:e". Så jag har ju, vad kan man säga, en fullgod anledning att få komma sent till jobbet. För har jag ingen bil så kommer jag inte till jobbet efterföljande dagar. Jag tror dom förstår.

Jag börjar 13.00 den dagen. Så ni kan ju föstå att det blir tight. Man kör inte så lagligt, eller ens bil, om man kommer, vad blir det?, 7 mil på 10 minuter. Jag får väl jobba över och skippa rast som kompensation. Eller höra om nån vill byta dag med mig. Men jag tror inte att det ska vara några problem.

Men då är ju tro att inte veta. Eller tro gör man i körka. Hur som. Jag mår lite halvilla här. Och hoppas att bilfanen går igenom den här gången. Usch. Usch. Usch.

RSS 2.0