Jobbcoach

Hade ju tänkt hinna läsa en skvätt, men nu har klockan bara ruuuuusat iväg och snart måste jag fara till jobbet. 

Jag har smsat lite med min coach, Jessica, idag. Hon smsade igår och undrade hur det gick för mig osv, och jag glömde bort det också svarade jag idag. Hon är glad för min skull, och det är väl klart. Det var ju hon som coachade mig in i arbetslivet kan man väl säga. Det är ju hennes jobb att hjälpa mig med mina ansökningshandlingar och öka chansen att få ett jobb. 

Det gick ju bara finemang det där. 

Ojoj. Nu måste jag snart dra mig ut mot bilen och iväg mot jobbet och hålla tummarna för att det är lite mindre städning än igår. Hmhm. Oh, Cola!

Expensive

På lördag åker vi till Ikea. Dyrt. 

Vi ska köpa säng, soffa och köksbord. Tror jag. Iallafall säng, för att jag blir så grinig när jag måste trängas i en lillfjunarns 110's. En stor säng. Inte den största, men en 160's borde duga gott åt oss tycker man. 

Sen är det bara 1 månad kvar till inflyttning. 1 månad tills vi blir sambos på riktigt. 

Det är lite som måste fixas innan dess. Tapeter, golvet, konton, planera, planera. Göra en budget, fixa internet osv osv. Om en månad ska första hyran vara betald. Sen blir det adressändring och hela köret. Och sen blir det jul efter det. Bra på så sätt att man kan önska sig massa grejer. Dåligt på så sätt att det blir mindre klirr i kassan, bara massa utgifter. 

Det är dyrt att flytta hemifrån.

Crime scene investigation

Om en timme börjar CSI. Nej vänta. VÄNTA. Det börjar ett nu också, om jag inte tar helt fel. *tv.nu*. Nej! Det börjar ett nu också. Paniken. Måste seeeeee. Roger är ju inte hemma så. Hehehe. 

Jag får ju inte se CSI för honom. Hm.. Eller jag får inte se CSI jämt för honom, men det vill jag. Men nu är han borta, så då borde jag få se det :) Jag hade tänkt skriva mer nu. Men eftersom det är CSI så måste jag gå. Jag MÅSTE gå. Jag väljer att gå, för CSI är lite mer spännande än det jag inte har att skriva. Hehe.

Sorry. 

Ska skriva mer sen. Nån gång. Måste ställa timern så att jag har en varm bil imorgon också.

På jobbet

Och inga bilder får jag in i inläggen. Nåväl, det är ju ändå inte min dator jag sitter vid så jag skyller på det. 

I fredags handlade en pappa och hans kanske fyraåriga son i min kassa. Dom köper bland annat glass, och pojken måste tydligen trott att det var en annan glass för när han klättrat upp på avsatsen där man ska ställa kassarna egentligen så utbrister han:
"Vad fan, vaniljglass?!"

Det ska börjas i tid.


Not healthy

Hmhm. Nu är jag klar med muffinsbaket. Det är det enda jag har hunnit idag, att baka muffins. Jag har inte hunnit skriva eller läsa eller någonting som jag hade tänkt idag. Det suger ganska rejält. 

Hm. Roger är på Umedalen och hjälper Mathias att flytta sin bil. Hm. Ja, den ska upp på en släp, annars hade Mathias nog kunnat flytta på bilen själv. Bara sådär för att undvika missförstånd. 

Jag har inte smakat mina muffins än, men jag ska göra det snart. Gott gott. Jag insåg förresten att Mashmallows är så jääääädra onyttigt alltså. 1300 kcal per 100g. Så äter man liksom en sån där påse minimashmallows på 150g, så har man ätit de kalorier man bör på en dag. Ajajaj. Inte bra. Jag slutade äta efter att ha läst den informationen. 



Muffin eller muffins?

Ja, det senaste var nog bara ett ryck. Får se om jag kommer upp i samma mentala hastighet idag och bara skjuter ut inlägg. Förmodligen inte, jag är upptagen med annat ser ni. 

Jag steg upp ett idag, även om jag gjorde ett desperat försök redan igår kväll att få mig att stiga upp tidigare. "Dra upp persiennerna när du far imorgon är du snäll" sa jag till Roger. Han hade gjort det, jag hade förmodligen också ställt klockan men sablar... jag har ju en superförmåga att stänga av alarmet innan jag vaknar. 
Så klockan 13 vaknade jag, tyckte inte att det var så ljust i rummet och kollade på klockan. 13. Hm. Upp duscha och sen vid datorn. 

Nu håller jag på att baka muffins. Tre sorter bakar jag. Men jag har inte alla ingredienser, så mitt bak är i paus i väntan på att svärmor kommer hem med resten. 

Jag köpte nämligen en bok. 1 smet 100 muffins, heter den. Så jag bakar tre av dom. En Munkmuffins med sylt i, en tigermuffin (melerad muffin, lär bli som tigerkaka) och så en mashmallowmuffin med choklad. Eller Chokladmuffin med mashmallow, nåt i den stilen iallafall. Hmhmhm. 

Men jag väntar på ingredienser. 

Ulla var förbi. Svärmors väninna. Hon gav upp ganska nyss, i väntan på svärmor. Hon väntade strongt i 40 minuter, men gav upp. Får se hur länge det dröjer innan svärmor kommer hem då. Jag förväntade mig att det skulle vara som vanligt. Att det man väntat på dyker upp precis när man gett upp. Det är därför jag väntar och väntar och väntar om något inte dyker upp. Eftersom jag anser att om jag ger upp och typ går därifrån så kommer det att komma precis därpå och då har mitt övriga väntande varit heeelt i onödan. 

Alla ba: va? 

Jag vet. 

Heter det förresten Muffin eller muffins? En muffin, en muffins? Fattar ni?

Spiderpig

Ska snart pallra mig till jobbet. Jag måste tanka bilen innan, så därför far jag så mycket i förtid. Hmm. Kanske borde kolla över mina tillgångar, så jag inte kör full tank och blir pank. Hehe jag var tvungen. Jag tror jag ska ha pengar, men man vet ju aldrig. 
Eller man kan ju aldrig vara säker, kanske man borde säga. 

Inatt har jag sovit på en spindel. När jag skulle lägga över överkastet så kröp det fram en spindel, men eftersom jag är livrädd för spindlar och inte hade någon hand till övers så blev det som det blev. Den hann undan och sprang in under madrassen eller sängen eller var den tog vägen. Så vi har nog sovit på den inatt. 
Otroligt att jag ens kunde sova, jag är ju livrädd för spindlar. 

Mhm, och inte har dom kommit någonvart på bilddagboken heller. Röstningen ska vara avgjord på måndag (stod det iallafall där man nominerade bilden) men dom har inte lagt ut vilka som gått vidare och på sidan står det att röstningen ska pågå "ca en vecka". En helg är inte en vecka. Eller menar dom att nomineringen är klar på måndag och att vi får veta på måndag vilka som är topp 20? 


Hmmm. Jag har ett plåster på lilltån förresten. Jag blödde litegrann.

Snusk

Det känns absolut som att jag terroriserar bloggen. Men vad gör man inte när man har tråkigt. Jag funderar på att skutta iväg till ICA och handla snask, men det kändes oerhört jobbigt - vilket ju bör ses som något positivt eftersom då blir jag iallafall inte fetare. Men det är negativt eftersom då får jag inte mitt snask. 

Och jag blir grinig om jag inte får mitt snask. 

Så jag tror jag ska skutta iväg iallafall, banta kan man väl göra nån annan gång. Då kan jag ju passa på att ringa Chrille också som verkar ha vaknat till liv. Hon gillade förövrigt det som låg i Utkast, men ni å andra sidan kommer aldrig att få veta vad som låg där. Mohahaha! 

Jag har fått i uppdrag att bädda sängen också. Så jag kanske ska göra det och sen gå och köpa snask som belöning? Eller ska jag köra tvärtom, gå och köpa snask och sen bädda sängen som bestraffning? Ja, nu börjar det bli lite väl mycket snaskande i det här inlägget, men jag körde som fast. Vad ska jag skriva då? Snarra? 

Nä nu ska jag gå och bädda sängen så att jag har någonstans att ligga och tjocka mig sen när älskis kommer hem.

Till Chrill

Ja, just det. Jag glömde ju nämna att jag darrhänt har ringt Chrillos idag också. Ja, jag var darrhänt för att det var kyligt ute. Men hon svarade inte, så mina kraftansträngningar var förgäves. 

Nu har jag då hur som haver halverst glömt bort vad det var jag skulle säga. Eller nä, jag tänkte meddela att det fanns något att hämta i utkast och snacka lite skit ett tag. Men eftersom hon inte svarade så fick jag gå och prata med Fredde istället. Hunden. 

Men nu kom jag ju på den briljanta idén om att skriva det här, där jag vet att hon kommer att läsa förr eller senare. Fast det är ju bättre förr än senare. Och på det här sättet vet jag inte om hon fått mitt meddelande, såvida hon inte känner för att lämna en trevlig kommentar eller höra av sig på mobilen. Roger jobbar ju som sagt till halv nio, och det skadar väl aldrig att ha nån att prata med.

Grymt sa grisen

Nä här kan jag ju inte sitta och häcka, jag har saker att göra. Saker som jag väljer att göra för att det måste göras. Eller det kanske inte fungerar på det sättet, eller vad tror du Johan? Kan det bli positivare om man lägger fram det så?

Jag hade tänkt gå på ICA stormarknad Sävar (heter den så?) och köpa mig en liten cola, lite smörpopcorn och eventuellt lite choklad. Man måste ju fylla på det man har bränt bort, herregud annars kanske man blir SMAL! :O Jag är en sån jädra gottegris och Roger jobbar till halv nio - så jag får ha allt för mig själv. 

Sen tänkte jag läsa lite mer ur boken. Den är fan bra. Jag försökte återberätta den för svärmor och då insåg jag ju hur himla bra den är egentligen. Den är klockren, och han har tur han den där Allan, klarar sig i alla lägen och lyckas vara på rymmen som 100åring. Hujedamig, jag ska också bli så cool när(om) jag blir 100 år.

Då ska jag rymma från mitt eget kalas och råka få med mig 50 mille och få både tjuvar och poliser efter mig.
Ja, det vore något spännande.

But still...



Det här lär ju ska vara en av dom bästa bilderna som har tagits med min kamera. 
Jag älskar att publicera bilden, så jag vet att alla sett den förr.
Men ändå. (Bästa argumentet ever)

I've got prooof

Idag har jag känt mig väldigt icke-sysslolös. 

Har redan berättat om min start på dagen, mitt uppvaknande. Skrev jag att jag skulle dammsuga sängen? Ja det gjorde jag nog. Jag dammsög sängen, och stolsdynorna och sen gick jag och svärmor till grannen och drack kaffe. I mitt fall saft, jag har inte lärt mig det där med kaffe än. 

Sen gick jag ut och gick, gick en ganska bra bit och tog med mig Freddemannen. Mötte massa trevliga pensionärer i spåret som hejade och hälsade och såg så glada ut. Det är väl inte varje dag dom möter en tjockis med hund när dom är ute och går. En ungdom. Dagens ungdom sitter ju bara framför datorn, bevisligen.

Hot and/or Cold

I morse blev jag "väckt" på ett brutalt sätt. 

Jag var redan vaken, så jag hörde ju att Roger blev skickad att "väcka" mig. Med sig hade han Fredde. Som han bussade på mig. "Ja väck upp'na!". Bättre vaknande hade jag kunnat vara med om och det fick han också höra. Jag var inte nöjd, ja rent ut sagt sur. Och saken blev inte bättre av att få ett par iskalla händer på sig heller. 

Nä. Bättre uppvaknande än så hade man ju kunnat önska sig. 

Det är städning här idag, därför är jag uppdragen så tidigt. Ska snart dammsuga sängen och sen ska jag återgå till boken, eller nåt annat roligt. Värmefördelningen i det här huset är ju en aning udda. Hemma är det konstant kallt eller konstant varm (oftast bara varmt uppe medan det varierar nere beroende på hur man eldat). Men här, där det är en våning, är det kallt i vissa rum och varmt i vissa. 
Och i vissa rum är det inte ens konstant. I vårt/Rogers rum är det ibland så kallt att man behöver täcket och ibland så varmt att man inte behöver täcket. Och det kan ändras över en timme, så det minst sagt en utmaning när man ska sova. 

Nu kanske ni tänker att det ju borde ha nåt med min kropp att göra om det en stund är varmt och en stund kallt, men det är fasiken bara när jag är här som det är så. Hemma är det lagom. På jobbet... ja där drar det ju lite ibland så där kan det växla lite mellan kallt och lagom. 

Ja, nu var det inte tänkt att jag skulle skriva om värmefördelningen eller bristen på densamme, men nu blev det visst så. Nu har jag en säng som ska dammsugas.

...klev ut genom fönstret...

Nu har jag påbörjat läsningen. Har väl läst... minst en fjärdedel, jag skulle säga kanske närmare en tredjedel eller närmare hälften. Men jag kanske överdriver lite då. 

Boken? Hundraåringen som klev ut genom fönstret och försvann. Lasse Berghagen har läst den "Den roligaste boken jag läst". Nja den roligaste är det väl inte, men den är genomtänkt och halvflummig. Helt klart läsbar, kanske ska man säga rent av läsvärd? 

Ja det är nog mitt betyg än så länge. Den är läsvärd.

Sluta glo!

One Republic - Stop and stare



Hmhm. Nä, nu har jag såsat bort tillräckligt av dagen. Egentligen. Dom verkar ju aldrig uppdatera något på bilddagboken, så jag får väl vänta ytterligare några timmar för att få veta vilka som har gått vidare i tävlingen. Pratade med Chrills om det, att dom borde ha ett system så att det inte tar så lång tid. 
Typ att dom hela tiden har valt ut dom 20 bästa / med mest relevans så att när nomineringen är slut så är det inte så mycket att göra. Men det kanske i sin tur skulle innebära mer arbetstimmar för dom, jag vet inte. 

Man vill ju veta om man är med eller inte. Fast som jag sagt, även om jag kommer med så lär jag inte bli top 3 och vinna en ny mobil (även om jag säkert skulle behöva en mer än den som vinner).

What goes around comes around

Jag har förövrigt inte fått en kommentar på tre veckor. Jag antar att jag inte skriver tillräckligt intressanta saker för att folk ska orka kommentera, eller så är det så att jag rör mig i helt fel kretsar - dvs såna kretsar som inte kommenterar. 

Jag är förvisso en sån som inte kommenterar själv, så att.. you get what you give, heter det väl? Jag kanske får skärpa mig lite. Både skriva intressantare saker och kanske börja kommentera. Men nu är det bara Chrill som skriver blogg typ, resten verkar ha dött av sedan skolan slutade... för ett och ett halvt år sedan.

Dom ljuger!

Heheh. 

Jag kollade precis bloggkoll. Bloglovin' som det också kallas i vissa kretsar. Jag har två prenumeranter, vilket är föga förvånande. Det jag stör mig på är att dom ljuger och säger att jag är så aktiv som 7 inlägg i veckan. Det är ett inlägg per dag, och så aktiv är jag minsann inte. Det vet väl ni. 

Jag kan uppdatera flitigt och sedan dör det ut och är tyst i två veckor och sen återkommer jag med en svag kraftansträngning för att sedan vara tyst igen i några dagar. 

Det ger ju absolut falska förhoppningar till den som av en händelse skulle råka komma in på min sida på bloggkoll. "Wow, en blogg som uppdaterar en gång varje dag! Den måste läsas!"

Sorry.

Tell me

Jag köpte en bok i förrgår.

Hundraåringen som klev ut genom fönstret och försvann.

Så nu har jag ännu mer böcker att läsa, som jag aldrig har tid att läsa. Det är väl för synd. Så jag tänkte göra nåt åt det och börja läsa. Har man väl börjat så ger man sig fan på att man ska fortsätta. Och den verkar ju bra, eller alla böcker jag köper verkar väl bra, men sen glöms dom bort. 

Älskis jobbar till halv åtta ikväll, så jag kanske ska ta tillfället i akt att försöka göra något av dagen. Men jag sitter som klistrad vid datorn och väntar på besked från bilddagboken. Har jag kommit vidare? TELL ME GOD DAMNIT!

Nightmares

Är det tänkt att jag ska känna mig utvilad och pigg när jag DRÖMMER om arbete. Och det är ju så komplicerat i drömmen också. Jag drömde att jag hade stängning och att en gammal man kommer med en överlastad vagn och jag börjar blippa. Sen när jag nästan är klar så kommer jag på mig själv med att inte ha lyssnat efter något blip, och vet inte om jag har hört något heller, så då måste jag börja om från början men mannen vägrar hjälpa mig och kön växer längre och längre och sen kollar jag på klockan (i drömmen) och då är den 23.30 och jag börjar undra hur i friden det kan vara så mycket personer där då och varför ingen annan i personalen hjälper mig! 

Är det tänkt att jag ska vakna utvilad? För det gör jag inte. Tur att jag får göra ett nytt försök inatt då.

Roadrage

"Och det gäller i synnerhet södra norrland, mellersta norrland och norra norrland". Jaha, what's left of Norrland? Varför inte bara säga Norrland direkt? 


Har sovit som en gris idag, igår kväll hade jag svårt att somna eftersom jag svettades med täcket och frös utan. Vad gör man då? Hmhm. Vem vet. Ikväll jobbar jag stenhårt, så jag kan vara hemma och lata mig med gott samvete imorgon och på torsdag. Sen kör vi stenhårt till helgen igen. 

Ska fixa en matlåda, och.. sen har jag inte mer planer. Väntar med spänning på att få veta vilka som blivit nominerade i bdb's tävling. Jag tvivlar ju på att jag hamnar bland top 20 (vilket man ju gör om man blir nominerad - om jag inte tänker fel och det är fler) men man kan ju få önska och drömma litegrann. 


Igår hatade jag alla bilister. Nästan. Nä, jag hyser stort agg gentemot de flesta bilister har jag märkt sedan jag började på Maxi. Folk i Umeå kan fan inte köra bil. Typ.

Hatobjekt nr1: Personen som kör 80 på enkelfiligt och brassar till "rätt hastighet" på dubbelfiligt så att man inte kan köra om. Såklart lägger sig personen i 80 igen när det blir enkelfiligt, även om det är 110 egentligen.

Hatobjekt nr2: Personen som bestämde sig att han hade så bråttom att han inte kunde ställa sig i kön som alla andra, utan han kör till svängfilen så att han hamnar "Först". Men eftersom det är rött så kan han ju inte köra rakt fram - vilket innebär att han blockerar vägen för mig som SKA svänga och har grönt. AAAArrrrghh!

Hatobjekt nr3: Personer som svänger i 10km/h, dom ska praktiskt taget stå still när dom svänger. Dom blinkar, kommer till korsningen - det kommer ingen mötande bil - dom svänger inte, dom svänger inte, dom svänger inte. Jag måste ta till bromsen, få ner farten till 20km/h och seeeeen svänger dom. Det är svårt att förklara, men någon olycklig jävel har nog råkat ut för det och tycker nog att det är exakt lika sämst som jag.
Hatobjekt nr4: Det självklara, personer som inte använder blinkers. Blinkers är guds gåva till flytande trafik. Blinka när ni ska ur rondellen. Blinka när ni ska svänga. BLIIIIINKERS!!. Den som har åkt med mig, främst Chrillos när vi varit i Skellefteå, vet att jag brukar skrika på bilisterna. 

Hatobjekt nr5: Personerna som använder blinkers -  men som använder den i sista sekund. Dom slår liksom på blinkersen när dom är påväg att svänga. Då är det ju lite lönt.

Hade egentligen tänkt nöja mig med 5, men det får bli en till:

Hatobjekt nr6: Bilisterna som slickar röv. Dom som kör så nära bak i bilen att om man bara duttade på bromsen så skulle det smälla. Jag blev förövrigt utsatt för en sån i söndagskväll, och han höll inte hastigheten. Jag körde 90, så som hastighetsskylten sa, och jag hade ingen bakom mig på 1-2 km. Lääängst bort på den där sträckan var det en ljusprick som kom farande. Han kom närmare, närmare, närmare och var slutligen - efter bara nån minut - i min röv. Han körde inte lagligt. Och han låg så nära, och han hade ett sånt där irriterande ljus. 
Framför mig hade jag en såskopp som velade mellan 75-90km/h. En gång sänkte han farten så drastiskt att jag var tvungen att "tvärbromsa". Och killen bakom höll ett lagom avstånd efter det. 

Är det det som ska krävas? Att nästan blir påkörd, för att bakomvarande ska fatta att DU KÖR FÖR NÄRA IDIOTAS! 

Vissa borde ju fan inte få ha körkort.


Stånk och stön

Jag har storslagna planer inför morgondagen. Så mycket som ska hinnas, som inte kommer att hinnas. Ställa alarmet på 7.00? Glöm det, jag stiger ändå inte upp. Jag gör som jag gjorde idag, hela min dag har varit helt fucked up.

Jag ställde klockan på 6.50. Jag skulle stiga upp 6.50 hade jag tänkt. För att städa bilen, kolla säkringar och snygga till lite. Packa och äta och fixa lunchlåda. Hmhm. Blev det så tro?
Icket. En sömndrucken Elin vaknade klockan 10.10 och tänkte: "Hmmm.. vad är klockan". Denna tanke övergick sakta till "Hmmm, var ÄR klockan?" till slutlig panik när jag hittade mobilen under täcken halvägs ner till fotändan. 10.10. Tro mig om det blev fart baki arslet då.

Några ord icket passande för en dam gled ur munnen också, när jag satte i linserna, rafsade ihop det jag trodde och hoppades jag skulle behöva innan jag slängde mig ut och in i bilen. Bilen utan vinterdäck. I vinterväglag.
Det var lite spännande. Några fler svordomar hoppade ur munnen när jag blev tvungen att slå bort lite fryst snö och sånt.

Otroligt, OTROLIGT, nog var jag på jobbet, ombytt och klar och på station klockan 11. Men ingen lunch hade jag med mig, så när jag avslutade min dag 17.00 så bullrade min mage då den endast fått smaka tre bananer. Ja, jag överlevde och det gjorde mig förmodligen gott att inte äta.
Men jag var hungrig, tog en svängom i butiken och köpte lite strömming och chips och... ja det var väl en syn. Jag hade väskan med datorn över axeln, kasse med smutskläderna från jobbet, börsen och mobilen (som jag pratade i) i ena handen/armen. Och 4 paket strömming i andra handen. Ungefär 2,5 kg. Balanserade det genom butiken. Syn. Jo.

Sen drog jag en statoil Erschboda och körv. Två körv blev det och min mage sa stopp efter en halv. Men jag tråade vidare och magen lugnade sig. For till Sävar och hämtade det jag glömde i brådskan i morse och vidare hem till Burträsk. Halt, men överkomligt.

Men eftersom jag inte hann göra nåt i morse har jag desto mer att göra imorgon. Switcha däck, städa bil, kolla säkringarna i bilen, eventuellt lamporna. Kolla olja, glykol och fylla på spolarvätska. Sätta in kupévärmaren, och sätta i motorvärmarkabeln därfram. Ojojoj. Mycket att dona på med bilen imorgon.

Sen har vi ju... det obligatoriska umgänget med Chrillos. Dejt med pappa. Lite sy upp jobbarbyxorna och lite städa rummet. Lite skrivning och lite tänkning och lite allt möjligt. Suck, sigh. Det är jobbigt att vara ledig.

BDBtävling

Fick en impuls tidigare i veckan och laddade upp mickeroffe bilden på bdb och anmälde den till tävlingen som pågår. Hahaha. Hahaha. Vad tänkte jag med. Nåväl jag har inget att förlora, kan vinna en Nikia N8, men förmodligen. FÖRMODLIGEN så kommer inte jag vinna. Knappast. Aldrig. Det är inte inovativt nog ändå. Men man kan ju hoppas. Det är 1800 andra med i tävlingen. Så kommer jag ens med bland dom nominerade så skiter jag ju ner mig. Det skulle vara amazing.

Ska jag ladda upp bilden jag laddade upp där? Tycker ni det? Hahahaha här sitter jag och skriver ni, som om att jag hade flera hundra läsare. Jag har två. På sin höjd fyra. Helt underbart, don't you think?



aaaaaaw, tänker ni nu. Och det är det som är meningen. Det är så ni ska känna och förhoppningsvis känner juryn så också så jag kammar hem en av dom där mobilerna. Yehaa!

I wish.

Busigt

Håhå, idag är jag ledig. Jag vaknade ett, helförvirrad och insåg att halva dagen gått. Jag hade ju inte alls tänkt sova så länge, jag hade ju tänkt hinna.. promenera, tjollra med min dator. fixa och dona och hålla på. Nej, jag sov bort dagen och har inte hunnit göra mer än äta typ.

Nåja, så går det antar jag. 

I lördags när jag jobbade så kom "min" tankbilschaufför förbi. Alltså han som bogserade mig när KON havererade och som gjorde mig sällskap när jag fyllde vatten i karet i somras. Då pratade vi om bilar, han såg ju att jag bytt upp mig och han berättade om sin första bil och sen pratade vi om hur jag jobbade i ladugården, vad jag var utbildad till och att jag eventuellt skulle börja på Maxi. Det var väl typ just efter min intervju. 

Sen har han frågat varje gång vi träffats utanför ladugården om jag fått jobbet. Och jag har inte vetat, och sedan jag fick veta har jag inte träffat honom något mer. I lördags träffade jag honom på Maxi, han kände igen mig. Jag stod precis och höll på med en avstämning och jag såg honom i bakgrunden. Han såg ut ungefär som att han ville prata, men ändå inte. Sen gick han, och sen slutade jag och sen sprang jag på honom inne i butiken igen och då sa han "Man får väl gratulera" och sen gick han och folk omkring tittade skumt på mig (kändes det som) och sen så såg jag honom en gång till precis när jag hade betalat. 

Jag kan inte riktigt greppa varför han sprang in och ut ur butiken, men han hade sin norrmejerier jacka på sig så det kändes litegrann som att han jobbade? Men han kör ju tankbil, mjölkbil, så jag vet inte vad han skulle göra på maxi om han var i tjänst heller. 
Nåväl, det är väl ett mysterie antar jag. 

Och igår så tog jag hand om en kund i självscanningen och hon betalade cash och när jag gav igen växeln så tyckte hon att jag såg busig ut, lurig ut, som om att jag hade något planerat. Det var en söt liten tant och det var väldigt oväntat att höra. "du ser lite busig ut du". 
Min kollega uppfattade nog också det, eftersom hon också sa "du ser lite busig ut du" till mig senare. När hon kom så frågade hon också massa frågor och jag sa något i still att "du är nästan värre än en femåring" (hon hade själv kommenterat att hon ställde många frågor). Jag hoppas att hon inte tog illa upp, för det var ju inte illa menat. :)

Idag ska jag kanske få se lägenheten. Roger skulle ringa han som har lägenheten efter klocka fyra och så kanske vi skulle få komma ikväll. Jag håller tummarna, jag är så nyfiken och vill få en egen uppfattning. Det är svårt att få en uppfattning om någonting bara genom att kolla på en ritning och höra på vad andra säger. 

Så det ska bli spännande. Oh, nu fick jag sms. Kanske ska gå och glo vem det var ifrån. Jag gissar, reklam - roger eller chrillz.

Bildboom. (Höll på skriva Bildboob. Det vore nåt helt annat)

 

 

 

 




Några bilder såhär på kvällskvisten. Nu borde jag nog krypa till korset. I det här fallet är korset min säng, och krypa innebär att jag ska släpa mitt feta arsle dit så att jag orkar jobba imorgon. Hade planer på att bege mig mot Umeå där kring 11, så jag måste ju se till att jag är uppe och vaken. Det vore rena döden att komma sent till jobbet. Jobbar till 21. Hem, sova och upp och jobba 8 på lördag. Det är bara för underbart, men det klirrar också fint i kassan.

Det slog mig tidigare i veckan att om jag inte fått jobbet på ICA Maxi så hade jag (mest troligt) varit arbetslös i detta nu. Jag skulle varit tvungen att käbbla med arbetsförmedligen var eviga dag och jag är så glad att jag slipper det. Jag älskar bara mitt jobb mer och mer.


Likblek

Jag vet inte vad det är med statistiken riktigt, men den hoppar upp och ner och hit och dit. Vill ni mig någonting eller? VA, VA, VA?! Skämt åsido. Jag blev inte mördad i tisdags iallafall, inte för att jag trodde att jag skulle bli det. När jag kom till "mötet" så var det första jag fick höra ungefär - "det här är nåt vi gör med alla nyanställda så du behöver inte känna dig utpekad". Och då kändes det som att någon läst min blogg. Litegrann. Han kanske såg den likbleka tonen i mitt ansikte?

Håller på ladda upp bilder på bdb, hade tänkt ge mig på bloggen sen. Yeeeha! Kommer inte få sova nåt typ, för uppladdningen är så seeeeeeeeg.


Paniciing

Idag börjar jag halv fyra. Skulle jag ha börjat halv fyra. Min överordnade (?) ringde och sa otherwise. 

Nä, dom (han) ringde och ville att jag skulle komma klockan två så vi kunde ha ett möte och gå igenom lite rutiner och så. Såklart blir jag nervös och paranoid, det känns som att jag gjort något galet, åt skogen fel. Och när det dessutom är 1½ timme före jag skulle börjat egentligen.... 1½ timme innan jag måste börja rulla då. Hmhm. Kanske borde man äta nåt, fixa sig. Packa det som ska med till mamsen. 

Far till Burträsk efter jobbet idag. Dvs, kommer vara hemma sent ikväll, förmodligen närmare tolv, halv ett. Men då kan jag sova lugnt och ta lite sovmorgon imorgon. Sen far jag hemifrån Burträsk direkt till jobbet på fredag. 


Jag måste fixa lunch också. Middag kanske det kallas. Får rota i frysen. Oh. Jag har ju glass i frysen också. God glass. Sia Choklad. Tröstäta litegrann före jag far och får skällning? 
Haha, nej jag tror inte jag kommer få skällning. Det är nog rutin. Jag är ju ny, och det är nog bra om man får gå igenom det lite teoretiskt. Jag försöker dra mig till minnes om jag gjort något galet. Men jag kan inte komma på nåt jag gjort fel. Inte nyligt iaf :> Jag går igenom alla tänkbara scenarion. 

Nä jag ska nog släppa det och försöka fokusera på att .. göra annat. 
Ska jag ha linserna eller brillerna idag? Jag var nästan sugen på brillorna idag faktiskt. Det är inte ofta, men eftersom jag ska köra hem ikväll så kan det nog vara bra. Håhå, ja jag kanske till och med stannar på Statoil Erschboda och tar er körv innan jag kör hem. Det vore väl något.

tjing!

Det hände en sak tidigare i veckan som jag bestämde mig att jag inte skulle skriva om. Men jag har god lust att göra det ändå, bara för att. Hmhm, I don't know. 

Jag är förkyld nanting, har knappt sovit inatt för att jag har legat och hostat. Där kring halv fyra hade jag insett fakta, jag hostar inte lika mycket när jag sitter så jag har suttit mestadels och sovit inatt. Och sen när Roger for till jobbet i morse la jag mig med tre kuddar, och då gick det bättre. Hmmh. 

Nu ska vi fara till Rogers morbror och fira hans sambo som fyller år idag. Så ... vi ska vara där fem.

RSS 2.0