Ibutjoff

Jag och pälski diskuterade vad skillnaden är mellan alvedon och ipren och jag hävdade att det typ bara skiljer en milligram av ett ämne mellan dom annars är dom lika. Jag vet inte alls om jag har rätt, men jag försökte låta övertygande. Pälski anser att alvedon är bättre, men jag tog en ipren mot min huvudvärk. Det var liksom närmast. 

Sen kom jag fram till att nästa värktablett kommer att heta Ibutjoffitjoff också, och tog all plats framför badrumsspegeln. Kom ihåg var ni hörde det först. Ibutjoffitjoff alltså. Jag skulle lätt köpa det om det fanns. 


Inatt kommer jag att drömma mardrömmar om julskinka och gigantiska köer. Har ni tur kanske jag berättar om det nån gång. Och och.. och. Nä, nu glömde jag vad jag tänkte skriva. Ja, Ikea nån gång i slutet av Oktober. Tagga!

I helgen ska vi gå igenom Rogers tillbehörigheter (heter det så?) och avgöra vad som är tillräckligt snyggt för vår snygga, lilla, lägenhet. Nåväl, så liten är den kanske inte. 38 kvm, 3300 i hyra. Det duger som första (femte för mig) boende. Blir kanske att börja tapetsera sovrummet, we'll see.

:P

Jag vet att jag sa att ni skulle få inlägg idag. Men jag tror jag ångrat mig. Jag känner mig inte alls motiverad till att skriva ett inlägg nu, egentligen. Men nu när jag kom igång så kanske det är lika bra att bara göra det. 

Jag vet inte riktigt vad jag ska skriva om alltmest egentligen. 

Jag kom hem från Rhodos i Onsdags. Vi sista-minuten-shoppade på Tisdagskvällen och både mamma och jag kom oss hem med varsin ny och fin väska. Min är Dolce & Gabbana. Fake, såklart, huvva vem betalar så stora pengar bara för att få en äkta version om man kan få en mycket billigare? 200 Skr kostade den iaf. 20 euro that is. 

Vi gluttade också omkring på internet och fann att en 50årig man från Burträsk var försvunnen. Mamma och Egon tog det på signalementet och gissade rätt på vem det var, men fick det inte bekräftat förrän på onsdagen. På Onsdagen fick vi också veta att man återfunnit mannen död i Burträsket. 
Det är ju alltid tragiskt med försvinnanden och dödsfall, men jag törs nog påstå att det är extra tragiskt i det här fallet. Han skulle nämligen gifta sig på fredagen. Dvs tre/två dagar efter att han ramlat i sjön. 


Har jobbat stenhårt i helgen. Igår kom Rebecka förbi och sa hej, dom köpte räkor. Det var trevligt med ett bekant ansikte i mängden av människor. Såg Jonte också tidigare under dagen, men han valde en annan kassa. Jag fixade mig ett ICA-kort och självscanning när jag slutat jobba klockan sju, så nu känns allt bra. 


Jag sjåpar mig

Är det nån som väntar på något tro? Min statistik sköt i höjden idag. Why? 

Ni får minsann sjå er till imorgon

What we're doing

Hotellet i bakgrunden förstörde som litegrann.

 

Utsikten från Akropolis i Lindos.

Lidonstaxi.

 

I förrgår var vi i Lindos och gick i trappor och tittade på akropolis och tempel. Möjligheten fanns att ta Lindostaxi, dvs åka åsna upp på berget. Stackarna. Vi gick iallafall, varmt var det och ont i knäna fick man. Igår var vi in till Rhodos stad och tittade på borgen, hamnen och old town. Typ som gamla stan i Stockholm, mycket fint. Det kryllade av katter där.

Idag har vi bara legat på stranden och badat en sväng i havet. Grymt skönt var det. Nu ligger vi vid poolen och kollar vad som händer i Sverige och konstaterade att Skellefteå förlorade igår. Ikväll ska vi förmodligen in till Faliraki och äta och se, och imorgon blir det nog waterpark. Göttans.

 

 


Greece

I morse kom vi fram till hotellet klockan fem lokal tid. Grekland ligger en timme före Sverige, så ni får räkna lite själv. Klockan var fyra i sverige då och jag var på dåligt humör. Vara vaken i 21 timmar är inget jag är speciellt förtjust i.

Vi steg upp 9 och åt frukost, god frukost, crepes och sånt, med nutella. Gott, jag vet vad jag tar imorgon iallafall, hehe. Sen utforskade vi och köpte vatten och utforskade mer. Uppför berget, buss ner, buss ner till stranden, gå stranden, upp till ett supermarket, köp vatten gå och upptäcka en restaurang som har free internet och bestämma att här äter vi idag.

Har precis ätit en hawaii pizza, men den var inget vidare god. En av servitörerna pratar svenska. Det är bra, annars pratar alla tyska. Det kryllar av tyskar. Annars har vi legat och solat i skuggan idag. Det har varit 27 grader i skuggan och för tillfället är det mörkt och 25 grader varmt ute. Tur att rummet har AC.

Imorgon blir det nya äventyr. Jag hoppas jag blir brun.

greece

Utsikt från balkongen.



 

 

Bara ett urval av bilder just nu.

 


Är det bara jag ?



Är det bara jag som tycker att katten i Com Hem's reklam ser ut som Mao. (Ovan). Kanske inte bästa bilden, men det vara bara den som fanns i arkivet.

 

 


Faliraki

Jag känner mig halvt panikslagen. Klockan är förvisso "bara" 10, men jag har inte gjort något. Jag har inte packat, jag har inte duschat, jag har inte rakat benen, jag har inte varit på banken, jag har inte röstat, jag har inte..

Det är jobbigt att åka utomlands förstår jag ju nu.

Ikväll halv åtta går bilen hemifrån. 21.20 ska planet lyfta och någon gång där kring två eller tre landar vi på Rhodos i 22gradig värme. Jag har kollat nämligen. Den närmsta veckan kommer det vara närmare 30 på dagarna. Jag kommer smälta bort. Måste komma ihåg att dricka vatten, vatten, vatten. Jag är taggad, men jag har ont i huvudet redan nu. Fördmodligen för att jag känner mig stressad.


Här är hotellet vi ska bo på:



Här är lite poolview:



Fast jag upptäckte nu att jag tog fel bild. Jag skulle ju ta bilden där man såg havet från poolen. Attans, nåväl. Ni kan ju googla Esperos Village, Faliraki om ni vill se mer bilder. Jag är taggad, även fast det knappast kommer se ut som på bilden. Det gör det sällan, det vet jag och Chrill av erfarenhet. Hotellet i Göteborg såg ju inte ut alls som på bilderna. Dom lämnade ute dom orangea väggarna och lila golven. Och allt annat skabbigt.

Kanske ska försöka gå och göra nåt vettigt istället för att sitta här och .. inte göra nåt.


Brownies med hallon.. mmmmm

Idag är jag ledig. Har suttit och kollat i en recepttidning och fick ett sånt sug efter att göra brownies med hallon och creme cheese efter att ha hittat det receptet. Det är inte svårt eller nåt, så det jag behöver göra är ju egentligen att fara och handla. Svärmor (kan man kalla henne det om jag "bara" är ihop med hennes son?) bakar äppelkaka just nu, så jag avvaktar ett tag.

Imorgon jobbar jag, och sen åker jag direkt hem till Burträsk där jag förmodligen kommer att få stycka älg. Mamma ringde igår kväll, alla hade gått och lagt sig men klockan vara bara halv tio. Tidigkväll, I tell you, och ändå så var jag den enda som arbetat under dagen. Menmen, man kan ju vara trött ändå.

Sen på onsdag ska jag göra diverse smågrejer i förberedelse innan vi åker. Jag måste, t ex, raka benen. Fotbad. Räkna pengar och gå på banken. Förtidsrösta. Ja, lite såna småsaker som kan vara bra att ha gjort innan man far. Flyget lyfter 21.20 på onsdagkväll. Jag börjar bli lite nervös, men jag tror ändå att det kommer att gå bra.

Såg på diverse olika program om 11:e september i lördags, eller som man säger i Amerika 9/11. Dom skummisarna säger månaden först. Hittade typ 5 olika kanaler som sände lika spännande program samtidigt. Så jag satt och bläddrade och bläddrade, men jag fastnade för det som gick fyra+? Discovery? Spännande och sorgligt var det. Somnade där kring halv ett.

Det jag ser fram emot mest just nu är att få sova i min egen säng. Att få sova ensam en hel natt. Det blir ganska trångt i en 120cm bred säng.

Kurir och nuffror

Jag ska leka kurir i helgen. Egon ringde och var och jobbade hos en i Åbyn som hade/ska köpa en bärsele (?) för barn från Umeå. Han undrade om det gick bra om killen/tjejen som säljer den kommer in på maxi med den också betalar jag den och tar hem den.
Jag sa att det skulle gå bra. Efter jobbet. Efter halv tre på lördag. Då jag slutat, tror inte det är populärt att göra egna affärer på arbetstid. Han skulle ge mitt nummer till säljarna, så vi får hoppas att det inte är nåt creep :P


Jag ska börja dra mig mot jobbet snart, jag ser faktiskt fram emot att få jobba nu. Tänk om man kunde ha en sån här glädje över att gå till jobbet varje dag, jisses. Men nu känns det faktiskt som att tiden går vääääldigt långsamt. Jobbar i helgen, så förhoppningsvis går tiden lite snabbare då. Sen är jag ledig måndag, jobbar tisdag och sen far jag hem och är tjänstledig en vecka för då på onsdag åker jag till Rhodos. Hur skönt ska det bli? Hur skönt som helst, en vecka semester efter 5 månaders arbete. Sen blir det att jobba på. Jobba på och komma in i arbetet. Kanske blir jag lika duktig som alla andra som jobbar där. Förmodligen. Jag är ganska duktig redan nu, det har dom faktiskt sagt.

Men nu har jag ju varit ledig i två dagar, så jag har väl glömt alla nuffror. 4011, 2626, 4666, 4834, 4562. Fattar ni nåt? I do. Mohhahah.

Rootfruits.



Den här låten lyssnar jag på. Tycker den är skön. Och videon är snygg. Typ.


One week.

Jag hade tänkt skriva nåt, men det sket sig för jag glömde vad det var jag skulle skriva. Som vanligt då, minnet är bra men kort. Vi kanske ska ta det sen senast. What have I done?

Jag fyllde ju år senast jag uppdaterade, den 1a september. 20 år, gammkärring. For till Umeå och umgicks med Maria som var lika glad som alltid över att se mig :) Vi for på strömspilen för att jag skulle hämta lappen där mina arbetstider stod och sen shoppade vi loss. Jag köpte ett par skor att ha i arbetet, röda. Passar finfint till skjortan då. Sen lämnade vi strömpilsplatsen och begav oss in till stan där vi käkade kinabuffé, Maria bjöd eftersom jag fyllde år. (Tack Maria!) Sen lallade vi runt på stan, köpte två "mystisk påse" var på Ur & Penn för 25kr st.

Sen gick vi till Mekka och köpte gofika och öppnade våra mystiska påsar. I första var det all pink, jag är ju lite skeptisk till rosa så det var väl inte direkt överväldigande roligt att öppna den. Sen öppnade jag nästa och det första jag såg var en ring. Sen tänkte jag "men gud vad dumt att lägga ner en ring i en sån här påse, då kanske man får helt fel storlek.". Tror ni inte att jag hade fiskat upp en påse med en ring i exakt rätt storlek? Är man awesome så är man. Sen var det ett pärlhalsband och två armbandssmyckesgrejer också.

Maria hade väl inte lika tur, i  första hon öppnade fick hon ett halsband och ett armband som såg ut som något som ett dagisbarn hade gjort (tycker jag). Eller påminde om det iallafall. Helt överväldigande roligt var det kanske inte. Sen minns jag inte vad hon fick i andra påsen? Något bra typ, eller halvbra.

Sen lallade vi lite mer på stan, ringde maxi om kortet som inte funkade och sen skjutsade jag hem Maria för att jag själv var tvungen att bege mig mot arbete och kvällsskift. Lite trött var man där mot slutet och klockan stod helt stilla ungefär.

Torsdagen var jag ledig, och då gjorde jag inget särskilt. Låg och sov och tog igen mig och sen gick Roger ut och rastade mig. Vi gick ut och gick alltså, för jag blir så rastlös. Jobb fredag och hem till mamma.



Helgen gick som snabbt, fick presenter när jag kom hem, pengar och en kokbok av mamma (fick en resväska tidigare, i förtidspresent så jag inte skulle hinna springa och köpa en själv) och Baccardi av min bror. Ska bli spännande att se vad det är för nåt. For till pappa i stugan och hälsade på och fick mer pengar och sen drog jag vidare och umgicks med Chrill till typ .. sent. På lördagen drog vi in till stan, efter att jag varit upp till Mormora och lämnat tårta, fikat och så. I stan var vi på Das Auto show, kommer förmodligen lägga in bilder från det vid nått tillfälle, men förmodligen inte inom de närsta .. två veckorna?
Sen shoppade vi på Solbacken, käkade hamburgare på krysset och for hem och såg Daybreakers. Bra film. Såklart, jag var ju med.

For hem ganska sent då med och på söndagen försökte jag packa inför utlandsresan, packa till sävar också hjälpte jag till och drog potatis.


Igår, måndag, hade jag ganska rejält ont i benen och röva. Träningsvärk i muskler jag inte visste jag hade. Det kändes mer och mer ju längre dagen gick.

Jobbade ju första riktiga dagen på Maxi igår, och det gick otroligt bra. Inga större missöden. Någon glömde sina ägg, någon ångrade skinka och ingen vägrade visa leg. En kille glömde sina brödpåsar så jag sprang efter honom. "Fan helvete! Tack!".
Jag och älski gick ut och gick igår också. Gick 22000 steg igår. Jag är imponerad över mig själv typ. Ledig 24 timmar, snart ska jag iväg och jobba igen och imorgon är jag ledig. Då ska jag shoppa skor. Roger tycker inte att jag behöver mer skor, men jag har inga vardagsskor. Jag behöver typ Converse. Det är det jag är inställd på typ, converse eller några andra snygga skor. Converse vore ju toppen att ha på Rhodos.

Åh, nu fick jag ont i magen också. Och sitter och lyssnar på Johnossi. Jag har sett dom live. Innan dom blev "stora". Hur coolt är inte det. Dom blev säkert stora bara för att jag har sett dom. Eller inte. Såklart är jag oseriös.

Jag är spänd inför kvällen. Jag undrar vad som står på schemat idag? Spännande.


It's my birthday

Igår var min första dag på Ica. Huvudet kändes ganska tjockt när jag kom hem, fyllt med information. Kändes ungefär som jag hade ett bowlingklot där istället. Nu har det fått smälta litegrann, men jag kan fortfarande PLU'n för chiquitabananer och tekaker och gul lök. Och gurka. Lär jag mig fyra varje dag så kan jag kanske snart registret, heh.

Jag fick nya tider, börjar - tror jag - halv sex i afton och slutar 22.15. Men eftersom jag inte är säker och glömde lappen i byxfickan på jobbet så måste jag nog dit en sväng tidigare idag, men det är lugnt för jag ska in och socialisera mig med Maria. Och som det lät så kommer jag få mig en födelsedagsmiddag. Höjdpunkten på dagen, mat + maria. Kan ens födelsedag möjligen bli bättre? I don't think so :)

Imorgon torsdag så är jag ledig, sen är jag med och öppnar på fredag. Så jag är tveksam till att jag kommer att hinna rösta, eftersom jag måste rösta i Burträsk. Eller måste man det? Jag har för mig det. Jag vet då hur som helst inte vem jag ska rösta på, så.. får kanske köra hem när jag har en ledig dag, enbart för att rösta :O


RSS 2.0